Zeița grecească care corespunde zodiei tale

Capricorn-Hestia

%image_alt%

Hestia este prima zeiță olimpică, veșnic tânără, patron al vatrei și focul de sacrificiu. De altfel, pentru Hestia s-a luptat Apollo însuși, dar a fost refuzat, deoarece votul castității – nu e glumă : se păstrează.  Capricornii la fel : pentru ei  dragostea este un fleac și preferă să se gândească la lucruri importatne.

Capricornii au grijă mai întâi de alții, apoi de ei, sau cel puțin asta se vede din exterior. De fapt , Capricornii nu trebuie să aibă grijă de ei înșiși , pentru că ei au totul în ordine.

Vărsător — Nica

%image_alt%

Nica-zeița victoriei, simbolul rezultatului fericit. Nica deseori era ilustrată ca fiind înaripată.

Chiar dacă este  tânăr -Vărsătorul se va așeza și va începe să gesticuleze și să vorbească cu viteză. Ei au rezerve impunătoare de optimist și vitalitate. Și apropo, ei câștigă întotdeauna.  Ca și prieteni, Vărsătorii sunt  generoși.

Pești- Afrodita

%image_alt%

Nu există îndoieli că Afrodita s-a născut sub semnul Peștilor. Pentru că este zeița iubirii. Pentru că este zeița frumuseții. Și pentru că știe ce înseamnă suferința.

Afrodita era îndrăgostită de Adonis, care a murit la vânătoare. Afrodita nu a rezistat la o asemenea durere, și a sărit de pe o stâncă în mare. Și ce folos că a sărit, dacă ești fără de moarte? Dacă peștii ar putea, și ei ar sări.

Peștii știu să sufere în așa fel că inimile celor din jur se strâng de durere, iar în ochi le apar lacrimile.

 

 

Berbec— Atena

%image_alt%

Athena este probabil cea mai venerată zeiță. Ea reprezintă înțelepciunea, protectorul științei și a meseriei, artei, cunoașterii și ingeniozității . Dar, de fapt  principala sa  specialitate  este strategia militară.

Atena este ocrotitoare berbecilor.

Taur — Demetra

Demetra este  zeița fertilității  și patronul agriculturii. Fără îndoială Taurii sunt ocrotiți de acest semn: ei știu să se bucure de bucatele gustoase, de vinul bun și de munca cinstită.

Gemeni— Iris

%image_alt%

 

Iris este mesagerul zeilor, sarcina sa fiind de a livra comenzile peste tot în lume: pământul , în adâncul mării și chiar și în tărâmul morților.

De aceea este ocrotitoarea Gemenilor, care sunt gata de orice fapte doar pentru ca viața lor să fie mai interesantă.

Gemenii sunt călători pasionați și mari petrecăreți.

Rac—Gaia

%image_alt%

Gaia – zeița pământului, mama tot ce trăiește și crește pe el, precum și mama cerului, al mării și al  titanilor . Mama universului, pe scurt. La fel ca și racul. Racul are nevoie să aibă grijă de cineva, să aibă familie asupra căreia să-și reverse iubirea. Așa este natura lor.

Leu — Gera

%image_alt%

Hera – patroana căsătoriei, paza mamei în timpul travaliului, dar de care nimeni nu-și amintește. Toată lumea își amintește că Hera – soția lui Zeus  este prima doamna a Olympului. Hera , al cărui nume se traduce ca ” Doamna ” nu tolerează rivalii. Leoaica naturală : sau va fi prima și singura, sau va căuta pe altcineva. La fel ca și leii.

Fecioară —Themis

%image_alt%

Themis,  este o zeița a dreptății.  Themis – un simbol de imparțialității și corectitudinii, și vocea lui Dumnezeu. În cazul în care Fecioara spune ceva, gura ei spune adevărul. În cazul în care Fecioara spune ceva neplăcut, trebuie să o asculți, pentru că Fecioara nu greșește: nu este interesată de personalitatea ta, Fecioara apreciază faptele.

Balanță — Persefona

%image_alt%

De Persefona, erau atrași cei mai râvniți burlaci din  Olymp- Ares și Apollo. Dar se pare că , fiica fermecătoare a lui Demeter sa născut sub semnul Balanta, deoarece ei aleg pe cineva și nu invers.

Varianta ideală pentru Balanțe: nu trebuie să decis nimic, alții vor decide pentru mine!

Scorpion — Hecate.

%image_alt%

Hecate oferă  înțelepciune oamenilor , fericire. Toate acestea sunt făcute de  dragul aparențelor , desigur, pentru că , de fapt, ea este o zeiță  a Infernului .Ea protejează Scorpionii.

De  Scorpioni de îndrăgostești de la prima vedere, dar îți este frică să te apropii, pentru că simți că nu sunt așa cum par a fi. Ei însă nu ai nicio problemă, pentru că le este indiferent dacă vor părea într-un fel sau altul.

Săgetător— Аrtemida

%image_alt%

Аrtemida este zeița vânătorii și apărătoare tuturor ființelor vii.  Ea este paza înțelepciunii feminine și protectoarea femeilor care nasc.

Cum poți fi apărătorul a două lucruri atât de diferite? Foarte simplu. Uitați-vă la Săgetători: ei sunt atât de porniți spre obiectivul lor că nu pot fi opriți de nimic.

Săgetătorii sunt capabili să primească și să înțeleagă orice idee, orice credință și orice punct de vedere. Asta totuși nu înseamnă că femeia Săgetător este gata să împărtășească totul. Pentru orice întrebare ele au un răspuns universal: principalul este să ne concentrăm, și mai departe ne descurcăm. Și se descurcă.

Mai mult, părțile opuse vor considera că Săgetătorul este de partea lor.