Zeci de fotografi și-au măsurat forțele în cadrul celui mai ciudat concurs al anului. Află care era scopul acestuia!

Premiul inaugural pentru „Cel mai bun fotograf de cartofi al anului” și-a cunoscut câștigătorii. Premiul mare a fost luat de Ray Spence cu fotografia „Sfârșitul lockdown-ului” care afișează un cartof încolțit, „tuns” imediat după anularea carantinei.

Competiția a organizat o strângere de fonduri pentru fundația caritabilă a food bank-ului „The Trussel Trust”.

„Amuzant, creativ și inovativ. Deși e o glumă nebună, e ceea de ce avem nevoie cu toții în aceste zile întunecate”, a declarat unul dintre participanți.

Locul secund a fost ocupat de o poză numită „Cartoful”.

Admiratorii remarcă măsura în care leguma seamănă cu o formă de viață extraterestră, pe care ne-am aștepta să o surprindem la suprafața unei planete considerate sterile.

Autor: David White

„Fără titlu” – Această scenă a fost construită foarte meticulos, astfel încât, prin intermediul jocurilor de lumină și încărcăturii simbolice să transmită cât mai precis sentimentul de claustrofobie, frică paralizantă și descurajare, care ne-a însoțit pe mulți dintre noi în perioada pandemiei.

Autor: Tova Krentzman

„Îmi place că acest cartof seamănă în același timp și cu o focă și cu un unicorn”, a comentat unul din participanți. Și ce drept avem noi să-i punem la îndoială percepția?

Autor: Lora Ghibo

„La cules cartofi” – În pofida tonurilor sumbre, imaginea iradiază căldură, amintindu-ne că și în vremuri întunecoase, ramâne loc de lumină.

Autor: Peter Hubert

„Gustare fierbinte în Bruges” – Totuși…cât de plăcut e să te uiți la o porție de chipsuri cu maioneză!

Autor: William Richardson

„Mărul pământului” – Imaginea reinventează mitul despre Adam și Eva, unde cartoful simbolizează originea vieții.

Autor: Jody Kraus

„Consumul de chipsuri – fotografie din gura mea” – exponent al artei contemporane

Autor: Justin Quinell

Cea mai futuristă imagine din cadrul concursului. Prin intermediul unui limbaj vizual cu note sarcastice, Amy D’Argon, ne vorbește despre potențialul colaps ecologic al planetei și insuficiența critică de alimente.