Viața ta depinde de ceea ce spui! Iată o lege a Karmei care te va face să-ți pui mai des lacăt la gură

Sănătatea și situația noastră materială depind de ceea ce vorbim. Asta se referă nu doar la oamenii spirituali, dar și la cei care vor să aibă succese pe plan material.

Capacitatea de a vorbi și a asculta este intens studiată în școlile de business. Chiar și în lumea criminală, pentru a urca în ierarhia banditească e necesar să știi să-ți controlezi vorbele.

În acest mediu se citează foarte frecvent afirmația lui Budha, care spune că poți ucide un om cu o vorbă. Trei minute de furie pot distruge zeci de ani de prietenie. Cuvintele definesc karma noastră.

În civilizația Vedică, fiecare om era învățat să fie atent la ceea ce spune. Atât timp cât omul nu a vorbit, e greu să-l cunoști. Un prost este deosebit de un înțelept atunci când el începe să vorbească. Cuvintele au o energie foarte puternică.

Graiul ne-a fost dat pentru a spune rugăciuni și a vorbi la temele care ne apropie de Dumnezeu. La fel, se mai spune că putem comunica despre chestiunile practice cu cei dragi, dar fără a vorbi prea multe în plus.

În aceeași cultură se mai zice că devin oameni de succes cei care vorbesc într-un limbaj plăcut și sunt controlați în exprimare. Iar cei care au un limbaj brutal, ocupă ultimele locuri în toate ierarhiile.

Asta se referă și la țări, per ansamblu. De exemplu, în țările în care cultura comunicării este înaltă și dezvoltarea economică este înaltă. Japonia, Germania sunt niște exemple bune în acest sens.

Trebuie să ținem cont de faptul că atunci când criticăm pe cineva, noi preluăm energia negativă și trăsăturile negative ale acestei persoane. Aceasta este legea karmei. După aceeași regulă noi preluăm și calitățile pozitive ale persoanei pe care o lăudăm.

Din acest considerent, Vedele ne îndeamnă să vorbim mereu despre Dumnezeu și despre sfinți, lăudându-i. Estea cea mai ușorară cale de a căpăta calități divine. Respectiv, este sufient să citim ceva despre un sfânt sau să discutăm cu cineva despre el.

Este cunoscut deja faptul că noi asimilăm caracteristicile omului la care ne gândim sau cu care vorbim. De aceea, chiar și psihologii din Occident recomandă să vorbim cât mai mult despre oamenii armonioși, de succes. Însă, cu cât mai multă invidie și egoism avem în noi, cu atât ne e mai greu să vorbim de bine despre cineva. Trebuie să învățăm să nu mai criticăm.

În Mahabharata se spune că atunci când te-ai gândit ceva să faci, nu vorbi nimănui despre asta. De îndată ce ai spus despre planurile tale, probabilitatea că asta se va întâmpla se micșorează cu 80%, mai ales dacă te ascultă o persoană invidioasă și lacomă. Iată de ce oamenii care vorbesc puțin, fac multe. Pentru că ei nu-și irosesc energia.

Sursa