„Viața este o călătorie, nu o destinație!” – 5 lecții de viață importante, pe care le învățăm prea târziu!

De multe ori uităm principalul lucru: viața este o Călătorie, nu o destinație. 

1.Percepția este realitatea

Felul în care interpretezi și înțelegi lumea influențează în mod direct convingerile tale și modul în care îți trăiești viața. Percepția și înțelegerea lumii este cea care creează prejudecata care ne afectează calitatea vieții. Și tot acestea ne înspăimântă și ne trezesc curiozitatea.

Important este să înțelegem că este omenește să greșim în procesul de cunoaștere. Acest lucru este normal. Suntem oameni, nu zei, iar greșelile fac parte din procesul de creștere.

2.Totul este temporar, totul este trecător

Totul în viața noastră este trecător: atât binele, cât și răul. Prin urmare, atunci când te trezești dimineața bucură-te de fiecare clipă, fii recunoscător pentru fiecare rază de soar.e

Iar atunci cât totul merge prost, când disperarea te copleșește, nu uita că și asta o să treacă. Cu siguranță, soarele va apărea de după nori. Viața este creată din urcușuri și coborâșuri, bucurie și durere, râsete și lacrimi, dezamăgiri și surprize plăcute.

Totul în viață este temporar, totul trece. Prin urmare, încearcă să profiți la maxim de toate – atât de cele bune, cât și de cele rele.

3.Importanța prezenței depline

„Dacă ești deprimat, atunci trăiești în trecut. Dacă îți face griji, în viitor. Dacă ești în pace și armonie, atunci trăiești în prezent” – Lao Tzu.

Oamenii obișnuiesc să se îngrijoreze de ceea ce s-ar putea întâmpla. Își imaginează cele mai groaznice scenarii posibile. De asemenea, adesea regretă trecutul, reproșându-și că ar fi putut acționa diferit. Este o mare greșeală.

Da, ar trebui să ne gândim la viitor, dar astfel încât asta să nu dăuneze prezentului. Pentru că îngrijorările pentru ziua de mâine ne fură cel mai valoros lucru – ziua de astăzi.

4.Fă ceea ce iubești. Iubește ceea ce faci

Munca este un aspect foarte important al vieții noastre, care poate aduce atât fericire, cât și cauza suferință. Dacă nu îți place job-ul tău, atunci cu siguranță asta îți va afecta viața. Dacă este un chin total, nu poți să te descurci și pur și simplu să trăiești cu asta. Ar trebui să-ți schimbi viața.

Bob Dylan a spus: „Ce legătură au banii cu asta? Succesul este o oportunitate de a te trezi dimineața și de a adormi seara, reușind să faci ceea ce îți place cu adevărat între aceste două evenimente.”

5.Să fii fericit este o muncă

Fericirea nu cade din cer. Aceasta necesită muncă și efort. A fi fericit înseamnă că, la un moment dat ai decis să preiai controlul asupra vieții tale. Aceasta înseamnă că ai decis să nu fii victimă, ci creatorul propriului destin. Nimeni nu spune că este ușor, dar trebuie să încerci.

A fi fericit este o știință. Ai o singură viață și e numai în puterea ta să o îmbunătățești.