Vecinii se vor uita lung peste gard: 10 Idei minunate pentru amenajarea grădinii!

Oare cine nu visează la o grădină spațioasă și frumos amenajată, un colțișor de rai pentru odihnă și relaxare în spatele casei? Pe lângă asta, să te mai bucuri și de posibilitatea de a planta niște legume și flori. Trebuie să recunoaștem, cei de la țară, care au un lot de teren în apropierea casei sunt niște adevărați norocoși!

Cu un design neobișnuit și câteva idei creative, o simplă grădină poate fi transformată într-un loc de vis, de unde nu vei dori să pleci niciodată. Îți propunem câteva astfel de idei, care cu siguranță îți vor da un imbold să creezi ceva deosebit și la tine în curte!

1.Organizare cu stil

Cine a spus că paturile ar trebui să fie întotdeauna plantate în sectoare strict dreptunghiulare? Este posibil să alegi orice altă formă, spre exemplu triunghiulară sau trapezoidală, care împreună sau separat vor crea o imagine unică a grădinii tale.

2.Răsadul vesel

Adesea, răsadurile sunt crescute în sticle obișnuite de plastic – este o metodă economică și convenabilă. Dar asta nu înseamnă că un astfel de recipient nu poate fi decorat creativ.

3.Echipamente suplimentare

Dacă cultivi plantele pe paturi separate, va fi convenabil să îngrijești de ele. Pentru a preveni daunele aduse de insecte, încearcă să le protejezi utilizând o plasă care nu va interfera cu creșterea și, dacă este necesar, ar fi ușor de îndepărtat de pe suporturi.

4.Căsuțele pentru păsări

Cântecele păsărilor decorează, de asemenea, curtea casei tale, chiar dacă nu o fac vizual. Admirarea creaturilor mici poate fi o activitate destul de interesantă. Iar pentru ca păsările să te bucure mai des cu prezența, trebuie să le pregătești niște căsuțe potrivite.

Poți folosi veselă veche, lemn pictat, vase de lut sau cutii de aluminiu decorate.

5.Decor din pietre

Nu este deloc complicat să găsești câteva pietre de dimensiuni și forme potrivite, apoi să creezi o imagine drăguță pe ele. Cu ajutorul vopselelor acrilice, un obiect obișnuit se poate transforma într-un decor frumos.

6.Coșuri împletite

Poți confecționa cu ușurință un decor neobișnuit pentru plante cu propriile mâini. Acestea seamănă cu niște coșuri, însă de fapt nu au fund, așa că se împletesc fără prea mult efort.

7.Moara fermecată

Să construiești o astfel de moară nu este deloc complicat. Mai întâi, trebuie să pui baza din pietre, care vor fi fixate cu ciment, iar apoi din mici scândure de lemn de diferite lungimi vor fi construite lamele morii. În jurul acesteia poți amenaja un pat de flori și un decor suplimentar.

8.Paturi verticale

În curtea casei tale poți găsi întotdeauna un loc suplimentar pentru plantare. Culturile vor crește destul de bine în sticle sau vase de plastic atașate de o frânghie, perete, gard sau suport special. Simplu, rapid, creativ și foarte convenabil.

9.Paturi de flori personalizate

Probabil, rar vei întâlni astfel de paturi de flori. Este o idee neobișnuită pe care o poți implementa și în grădina ta. Vei folosi niște scaune vechi și flori în ghivece.

10.Roți din lemn

Și pentru cei cărora le place să lucreze cu lemnul există câteva idei creative. Poți crea o compoziție întreagă cu ghivece amenajate frumos. Aceasta nu este doar plăcută ochiului dar și convenabilă de utilizat. După necesitate, roata poate fi mutată pentru udarea plantelor sau pentru a le schimba unghiul de lumină.