Văzând aceste 13 citate, vei regreta că nu ai citit operele lui Remarque mai devreme

Romantic, amator de femei și calvados. Unul dintre cei mai renumiți scriitori germani ai secolului XX, care după Al Doilea Război Mondial a rămas fără familie și fără casă. El s-a mutat dintr-o țară în alta, încercând să fugă de suferința în dragoste și de fascism.

1. Cu cât mai mult vrei să obţii persoana căreia nu-i pasă de tine, cu atât mai dureroase vor fi loviturile sale de indiferenţă.

2. Ceea ce nu poţi obţine pare mai bun decât ceea ce ai deja. Aceasta e romantica şi idiotismul vieţii.

3. Nimeni nu-ţi este mai străin decât o fiinţă pe care ai iubit-o cândva.

4. Aminitirile neplăcute au ceva bun: îl conving pe om că în acest moment el este fericit, chiar dacă cu o secundă în urmă nu credea în asta. Fericirea este atât de relativă! Cel ce e fericit, rareori se simte total nefericit.

5. Viaţa este prea lungă pentru dragoste! Dragostea-i minunată, dar pentru unul dintre cei doi este întotdeauna prea lungă!

6. Nu trebuie să fim atașați de oameni cu toată inima, este o fericire atât de dubioasă și necontinuă. E și mai grav să-i oferi inima ta unui singur om. Ce va rămâne când va pleca? Iar el întotdeauna pleacă.

7. Indiferent ce ți s-ar întâmpla, nu lua prea aproape de inimă. Foarte puține lucruri pe lume sunt cu adevărat importante.

8. Despre fericire poţi povesti 5 minute, nu mai mult. Eşti fericit şi atâta-i tot. În schimb, oamenii nefericiţi pot vorbi despre nefericire zile în şir.

9. Căința este cel mai inutil lucru din lume. Nu poți întoarce timpul înapoi. Nimic nu poți schimba. În caz contrar am fi cu toții niște sfinți. E bine că nu suntem perfecţi. Altfel am sta cu toţii în muzee.

10. Nu te temi de nimic, atât timp cât cel pe care-l iubești e încă viu.

11. Oamenii mor întotdeauna înainte de vreme, chiar dacă au 90 de ani.

12. Poate de asta pornesc războaie din nou și din nou: pentru că unul nu poate înțelege până la capăt cum suferă celălalt.

13. Am așa o senzație de parcă m-aș afla printre oameni care au de gând să trăiască veșnic. Cel puțin așa ei se comportă. Ei sunt atât de preocupați de bani, că au uitat de viață.

Unele citate au fost preluate de pe autori.citatepedia.ro

Sursa