Urșii tot veneau să-i fure mierea de la stupi! Un fermier turc a decis să facă un mic experiment!

Toți cei care au citit în copilărie aventurile lui Winnie the Pooh știu un lucru – urșii iubesc la nebunie mierea și sunt gata să facă orice pentru a o obține. Acest lucru ar putea să pară destul de drăguț, dar este de fapt o problemă pentru unii apicultori, deoarece uneori urșii năvălesc fermele de albine și fură mierea, distrugând în proces stupii.

Fiind sătul până peste cap de urșii care îi fură mierea, un apicultor din Turcia, pe nume Ibrahim Sedef, a decis că dacă el nu poate opri urșii, ar putea cel puțin să le folosească abilitățile în interesul său.

Potrivit ziarului turc DHA, Ibrahim este un inginer agricol care lucrează în domeniul apiculturii și care de mult timp avea probleme cu urșii care îi furau mierea.

Bărbatul a încercat diferite metode pentru a proteja mierea – începând de la cuști metalice în jurul stupilor până la a lăsa alte gustări pentru a-i păcăli pe urși – dar, nimic nu a funcționat.

Ibrahim s-a împăcat cu gândul că nu îi stă în puteri să oprească urșii, așa că a decis să inițieze un mic experiment. Bărbatul a hotărât să folosească interesul animalelor pentru miere, transformându-i pe aceștia în degustători.

Pentru asta, bărbatul a instalat o cameră de supraveghere cu vedere nocturnă și a îndreptat-o către o masă cu câteva mostre de miere.

El a pregătit patru mostre de miere pentru urșii-experți, de la cea mai ieftină la cea mai scumpă.

Iar rezultatele au arătat că urșii au un gust destul de rafinat! De exemplu, ei nici nu s-au atins de cea mai ieftină miere adunată din florile de vișine.

Cel mai apreciat tip a fost și cel mai scump, mierea de Anzer – faimoasa miere turcească pe care Ibrahim o vinde cu peste 200 de dolari kilogramul.