Urmează acești 3 PAȘI și mâine vei trăi MAI BINE

Candva, cand imi era greu cineva mi-a spus sa cred ca:

Viitorul poate fi mai bun decat trecutul si ca eu am puterea sa fac ca asta sa se intample

Vreau sa va spun 3 lucruri, pe care noi putem sa le facem acum, pentru ca maine sa fie mai bine.

1.     Nu te mai focusa pe alti oameni atat de mult. Nu te mai compara cu altii si nu mai compara capitolul 1 din viata ta cu capitolul 10 din viata altcuiva. Atata timp cat tu azi esti mai bun ca ieri – Tu esti invingatorul. Punctul tau de succes nu este acelasi ca la alti oameni. Cand te compari cu alti oameni, este ca si cum ai alerga la o cursa si in loc sa iti focusezi privirea si gandurile la banda ta, tu te intorci si te uiti cum altii alearga, si facand astfel, tu doar iti pierzi scopul tau. Tu poti sa te impiedici si sa cazi, astfel iti pierzi motivatia. Daca te vei focusa doar pe scopul tau, tu vei trece de linia de finis. Tu nu vei mai avea energie sa te uiti la alti oameni, tu nu te vei mai deranja de ei si vei ajunge la sfarsitul cursei mult mai repede.

2.     In loc sa te uiti la situatii ca cineva te judeca, face glume pe seama ta sau ca cineva vrea sa te traga in jos, schimba punctul de vedere si incearca sa intelegi ca cineva defapt vrea sa te invete si vrea sa te faca mai bun. In loc sa privesti obstacolele ca pe un zid… priveste zidurile ca pe trepte pe care le urci si te ridica la un nivel mai inalt de intelegere a vietii.

3.     Sa nu mai avem atat de multe asteptari. Uneori suferinta vine atunci cand asteptarile din viata noastra nu sunt la fel si in realitate. Mai putine asteptari, mai putine suferinte. Eu stiu, ca atunci cand tu lupti, este foarte greu sa asculti cuvinte si sfaturi de tipul „noi la fel”. Ai o singura camera in interiorul tau, unde este loc doar pentru „eu”, dar vreau sa iti spun ca acolo este loc si de „noi”. Tu nu esti singura persoana din lume care sufera. Oameni au suferit in trecut, sufera in perzent si vor suferi in viitor. Oamenii de parca sunt creati ca sa sufere. Dar multi dintre oameni au scapat de aceste suferinte si fiecare dintre ei au avut un factor decizional, care i-a scapat de suferinta si anume ei  au avut credinta puternica si speranta mare ca maine poate fi mai bine ca azi.