Un sat din Elveția nu a vrut să primească 10 refugiați. A preferat, în schimb, să plătească o amendă de 200.000 de lire sterline

Un sat din Elveția, unul dintre cele mai bogate din Europa, a refuzat cota de imigranți ce i-a fost repartizată de Guvern și a decis, în schimb, să plătească o amendă de 200.000 de lire sterline.

d483260010f0c04a349a96f2736cd648

Guvernul s-a angajat să primească 50.000 de imigranți, pe care i-a distribuit ulterior pe tot întinsul țării. Totuși, 52% dintre locuitorii satului Oberwil-Lieli au votat prin referendum că nu-i vor lângă ei pe cei zece imigranți, atâția câți le-au fost repartizați.

„Noi nu îi vrem aici. Atât de simplu este. Am muncit din greu pentru traiul nostru și avem un sat frumos pe care nu îl vrem distrus. Noi nu suntem potriviți pentru a primi imigranți. Ei nu s-ar integra aici”, a susținut unul dintre locuitori pentru Mail Online.

Părerile par să fie împărțite, însă. O altă localnică, mamă a doi copii, a declarat că este regretabilă decizia, care a făcut ca oamenii din sat să fie văzuți drept egoiști și rasiști. „Este corect să facem ceva pentru a-i ajuta pe cei care au avut mai puțin noroc”, a afirmat aceasta.

Andreas Glarner, primarul acestui sat, a susținut că dacă nu îi vor pe imigranți printre ei asta nu înseamnă că sunt rasiști.

„Nu ni s-a spus dacă cei zece sunt din Siria sau dacă sunt migranți economici din alte țări. Da, refugiații din Siria trebuie ajutați, dar în tabere mai apropiate de casa lor. Ar putea fi trimiși bani pentru a fi sprijiniți, dar dacă îi găzduim aici am putea trimite un mesaj greșit. Alții ar putea veni aici, riscându-și viețile pe apă sau plătind traficanții pentru a-i aduce”, a spus acesta.

Dintre cei 2.200 de locuitori ai Oberwil-Lieli, 300 sunt milionari.