Un italian creează tablouri uimitor de realiste cu ajutorul pietrelor găsite pe plajă!

Poate că „pictura de piatră” nu este chiar cea mai bună denumire, care ar putea fi folosită pentru a caracteriza cumva creația italianului Stefano Furlani, însă lucrările artistului sunt atât de neobișnuite încât nimeni nu știe cum să le numească altfel.

În câteva cuvinte: bărbatul adună pietre de diferite forme geometrice și culori de pe plajă, pe care apoi le folosește pentru a crea o imagine, un tablou. Potrivit autorului, să facă acest lucru îl ajută imaginația bună și prezența mării chiar lângă casa lui.

Totul a început acum câțiva ani, când Stefano și fiul său David se odihneau pe plajă. Pentru a le mai trece din timp, tatăl și fiul au început să adune pietre în apropierea țărmului și să formeze diverse imagini pe nisip. Băiatului i-a plăcut atât de mult acest joc, încât asta s-a transformat într-un întreg ritual, în care s-a angajat întreaga familie a lui Stefano. Cu timpul, bărbatul a acumulat experiență și și-a îmbunătățit abilitățile, creând imagini mai complexe și mai detaliate.

La un moment dat, pe Stefano îl deranja faptul că imaginile lui sunt spălate de valuri sau călcate de alți oameni de pe plajă. Atunci i-a venit ideea să creeze aceste imagini din pietre și nisip pe plăci din lemn cu adeziv. Picturile din piatră erau acoperite ulterior cu un lac incolor, care le dădea strălucire și un efect vizual de umezeală.

Atunci când Furlani a postat fotografiile lucrărilor sale pe Internet, mulți utilizatori au reacționat la „picturile de piatră” ale italianului cu mare entuziasm, numindu-le opere de artă. În 2017, a avut loc prima expoziție a creațiilor lui Stefano, dar nu acasă în Italia, ci în Massachusetts, SUA.

În „pictura de piatră” a lui Stefano predomină motivele marine. El a trăit toată viața într-un oraș pe coasta Adriaticii, iar peisajul marin este pentru el priveliștea preferată, cel mai bun „tablou natural” și, desigur, asta îi aduce inspirație pentru a crea.