Un imigrant german în vârstă de 128 de ani din Argentina susține că el este Adolf Hitler!

Un bărbat din Argentina susține, că el este acel dictator german Adolf Hitler și că ultimii 70 de ani el a fost nevoit să se ascundă.

Într-un interviu acordat ziarului „El Patriota”, bărbatul în etate a făcut o mărturisire șocantă. El susține că este un imigrant german și că a venit în Argentina în anul 1945 cu un pașaport care îl indentifica ca Hermann Guntherberg. Potrivit bătrânului, pașaportul său ar fi fost fals, creat de Gestapo la sfârșitul războiului și că, de fapt, el este fostul lider nazist Adolf Hitler.

El spune că a decis să își dezvăluie adevărata identitate după ce serviciile de securitate israeliene au încetat oficial căutarea criminalilor de război de pe vremurile celui de-al Doilea Război Mondial.

„Sunt acuzat de multe crime pe care nu le-am comis niciodată. Din această cauză, am fost nevoit să-mi petrec mai mult de jumătate din viață, ascunzându-mă de evrei, așa că mi-am primit deja pedeapsa.”

Bărbatul în etate a declarat că se pregătește să publice o autobiografie, pentru a-și restabili imaginea publică. „Sunt portretizat ca un tip rău doar pentru că am pierdut războiul. Când oamenii vor citi povestea mea, își vor schimba părerile despre mine” – spune el.

De asemenea, el susține că cartea va fi scrisă din numele lui Adolf Hitler și ar trebui să fie disponibilă publicului foarte curând.

Mulți oameni, inclusiv și femeia care îi este soție de 55 de ani, Angela Martinez, cred că Hermann Guntherberg nu este Adolf Hitelr, ci doar suferă de demență. Angela susține că soțul ei nu a vorbit niciodată despre Hitler și a început abia cu 2 ani în urmă, când au apărut simptomele de Alzheimer. „Uneori uita cine sunt și unde se află. Când era în transă, vorbea despre evrei și demoni. Apoi revenea la normal” – spune ea.

În ciuda acestui fapt, aceste declarații au stârnit multe discuții aprinse în Israel și în comunitatea evreiască americană cu privire la criminalii naziști de război care au supraviețuit. De exemplu, Mosadul l-a capturat în 1960 pe criminalul de război Adolf Eichmann în Argentina, dar ulterior a renunțat la această misiune.