Un artist portughez a decis să lupte cu poluarea în felul său: Creează sculpturi de animale din gunoi!

Cine ar fi crezut că gunoiul din stradă ar putea fi de folos? Deșeurile produselor reprezintă o parte integrantă a vieții, iar atunci când acestea sunt prea multe ele se transformă într-o problemă. Pentru a atrage atenția oamenilor asupra problemei poluării interminabile a mediului înconjurător, artistul de stradă portughez Bordalo II (Arthur Bordalo) creează sculpturi incomparabile de animale.

Spre deosebire de alți oameni de artă, el nu cumpără materiale pentru lucrările sale, ci le găsește la gunoi. Artistul încearcă să reprezinte animalele, prin ceea ce le amenință sănătatea. Este curajos, este hotărât și intenționează să continue lupta. Ultimele sale lucrări se găsesc pe străzile din Estonia și SUA. Iată câteva dintre cele mai impresionante!

Mormanele de gunoi inutil trăiesc o renaștere: artistul folosește anvelope vechi, bare de protecție auto, panouri de uși și chiar mașini întregi. Plimbându-se prin oraș, el creează sculpturi de animale, insecte și sculpturi-graffiti incredibile.

Arthur Bordalo este nepotul celebrului artist portughez Real Bordalo, care a decis să pășească pe urmele rudei sale și îi place să i se spună Bordalo II. Munca sa neobișnuită contribuie nu numai la combaterea poluării mediului, dar și permite locuitorilor metropolelor să arunce o privire nouă asupra peisajelor urbane pline de monotonie.

El a început să deseneze de mic copil – când avea 11 ani. Atunci Arthur se inspira din lucrările tatălui său, care era cunoscut pentru peisajele cu natura patriei sale, Porto. Dar băiatul și-a găsit propriul mod de exprimare de sine, ceea ce l-a ajutat să devină faimos mai târziu.

„Ideea este să înfățișez natura, în acest caz păsările și animalele, cu ajutorul materialelor care sunt responsabile pentru distrugerea lor” – spune artistul portughez. În acest fel, el speră să facă mai vizibil aspectul și starea mediului nostru. „Uneori, oamenii nu își dau seama că nevoile lor sunt excesive, folosim prea multe resurse și prea repede le transformăm în gunoi, deșeuri și poluare.”