Uită imediat de aceste 4 fraze periculoase, ce îți blochează activitatea creierului și te fac neputincios

Ceea ce spunem ne influențează într-o oarecare măsură, atât pe noi, cât și pe oamenii din jur. Studiile neuropsihologilor au arătat care sunt frazele ce blochează activitatea creierului, făcându-ne mai slabi.

Reține-le și nu le mai spune niciodată.

1. Am o sănătate șubredă. Nu există oameni absolut sănătoși – este un lucru demonstrat. Iar psihosomatica, potrivit cercetărilor făcute de doctori și psihologi, este cauza a circa 90% dintre boli. De aceea, dacă vrei o sănătate de fier, învață să-ți controlezi emoțiile și mai exact să scapi de emoțiile vechi și inutile.

2. Nu sunt suficient de deștept/deșteaptă. Dacă nu ești satisfăcut de nivelul inteligenței tale, poți să te bucuri – eficiența ta depinde în proporție de 90% de inteligența emoțională și nu de capacitățile intelectuale. Altfel spus, capacitatea ta de a acționa asupra propriilor emoții și a emoțiilor celor din jur, e mult mai importantă decât nivelul IQ-ului. Iar ceea ce ține de controlul emoțiilor, e în stare să o facă oricine.

3. Sunt prea tânăr/ă; Sunt prea bătrân/ă. Este una dintre cele mai renumite scuze pentru cei ce nu vor să facă ceva. Istoria cunoaște o mulțime de bărbați și femei, care au obținut succes după 60 de ani. Un exemplu este Colonelul Sanders, care a deschis renumita rețea de fast food KFC, la vârsta de 62 de ani. Fii responsabil de viața ta și acționează, nu există nimic imposibil.

4. Mereu n-am noroc. Dacă e să analizăm orice istorie de succes, atunci vom vedea că oamenii au trecut prin multe greutăți și eșecuri până au prins norocul de coadă. Norocul zâmbește celor ce încearcă și nu renunță.