Trecerea anilor nu trebuie să te sperie! Vârsta de 50 de ani este minunată în viața unei femei!

Una dintre prietenele mele se temea cel mai mult de perioada când va avea 50 de ani. Acum, ea are 52 de ani și nu poți găsi o persoană mai fericită ca ea!

Există un stereotip care, din anumite motive, continuă să se mențină în societatea noastră. Se vorbește adesea despre o criză a vârstei a doua și despre trecerea dificilă către vârsta de 50 de ani. Cert este că te poți simți bătrân și lipsit de puteri și la 25 de ani. Uitați-vă în jur, câți tineri merg pe stradă cu ochii și umerii plecați!

De fapt, orice vârstă poate fi minunată. Totul depinde de atitudinea ta pozitivă, curajoasă și entuziastă față de viață.

La 50 de ani, viața este în plină desfășurare

Multe femei susțin că văd această perioadă ca pe o adolescență a vârstei a doua. Este o perioadă când te afli într-un carusel de schimbări hormonale și personale. Perioada prin care trebuie să treci cu mintea limpede și cu inima plină de visuri.

„Cei 50 de ani ai tăi nu sunt 25, așa că „poartă-i” cu mândrie!”

-La vârsta de 50 de ani nu ești ca la 20. Acum te simți împlinită în urma a tot ceea ce ai trăit și învățat. Acum ești protejată de armura experienței acumulate. Nu trebuie să fii numaidecât tânără pentru a te simți fericită. Poți cuceri noi vârfuri și poți visa cu îndrăzneală la noi realizări.

-La această vârstă minunată ești puternică și frumoasă, ești mulțumită de tine însăți și de reușitele tale. Ai învățat să te iubești, să te prețuiești și să te apreciezi.

-Încă un bonus plăcut al acestei vârste – ai învățat să accepți viața cu recunoștință. Știi să te bucuri de lucrurile mărunte, să vezi frumusețea în toate cele ce te înconjoară.

-La 50 de ani, ți-ai găsit stilul. Știi să îți alegi garderoba și să te îngrijești pentru a arăta întotdeauna bine, fără să te prefaci că ai 20 de ani.

Cei 50 de ani ai tăi și casa „ororilor hormonale” 

În urma unor cercetări, Karen Glaser, sociolog la Universitatea King’s College London, a stabilit prezența unui fenomen din ce în ce mai comun.

În ultimii ani, femeile nasc copii la vârste tot mai înaintate. Astfel, atunci când mama ajunge la 50 de ani, copiii ei sunt la vârsta adolescenței. Acestea trec și mai greu prin perioada menopauzei și simptomele ei, datorită interacțiunilor cu adolescenții.

Într-adevăr, această perioadă poate fi îngrozitoare. Cu toate acestea, dificultățile o ajută pe femeie să-și înțeleagă mai bine copilul, pentru că și ea trece acum prin momente grele. Exact ca un adolescent! Depinde de înțelepciunea și experiența ei, dacă va putea găsi un echilibru în relația mamă-copil.

La 50 de ani dispar îndoielile și apare încrederea în sine

Multe femei care suferă de ani de zile din cauza comportamentului soților lor, la 50 de ani iau decizia de a divorța.

-Ele preferă să călătorească prin viață în singurătate sau cu copiii, decât să ducă pe umeri o căsnicie nereușită. Astfel, începe o nouă etapă în viața lor. În sfârșit, sunt libere, chiar dacă această decizie nu a fost deloc ușoară.

-La această vârstă dispar toate îndoielile, rămâne doar încrederea. Femeia știe ferm cine este, ce își dorește și ce merită. „Armura experienței” este ceea ce îi conferă acest sentiment de siguranță.

-Este momentul să te încrezi în inuiția ta. Trebuie să faci pași independenți, să nu îți fie frică de cele mai îndrăznețe planuri și proiecte, având convingerea că vei reuși.

La această vârstă stabilești noi priorități

În ultimele decenii, partenerul și copiii erau pe primul loc. Acum, după ce ai trecut de 50 de ani, situația se schimbă cardinal. Un nou spațiu devine disponibil doar pentru tine. În prim plan apar priorități complet noi. Stima de sine crește și ai o încredere în sine fără precedent.

Iubește-te și răsfață-te la 50, și la 60, și la 95 de ani. Până la urmă ai o singură viață și tu ești unică. Frumoasă și irepetabilă!