
La acest moment, una dintre cele mai populare concepte este perceperea acestei lumi ca pe o simulare computerizată. Ar fi destul de logic să percepem omul și, în special, conștiiința umană ca pe un computer sau un program de calculator.
Prin umare, tehnicile de autoprogramare devin din ce în ce mai relevante și, trebuie să menționăm, că au într-adevăr o serie de efecte utile.
Ce reprezintă autoprogramarea?
Comportamentul nostru în diversele sale aspecte, de la reacții emoționale la reflexe, reprezintă un fel de program. Aproape peste tot putem vedea programe într-o formă sau alta.
O mare parte din comportamentul nostru este adus până la automatism și, uneori, programele chiar pot să determine conceptele noastre globale. Autoprogramarea ne învață să conducem propria mașină, care în caz contrar merge cum și pe undea vrea, adică la întâmplare.
Autoprogramarea este în mare parte combinată cu procesul de observare internă. Pentru a rescrie propriile programe, trebuie să le înțelegi mai întâi de toate.
Utilizând autoprogramarea ne putem modifica voluntar trăirile interne și putem controla ce se întâmplă în psihicul nostru, devenind o persoană echilibrată, eficientă, autorealizată, o persoană care trăiește o stare de bine. Ființa umană are capacitatea uimitoare de a învăța foarte ușor, atât lucruri bune cât și lucruri rele, important este să dirijezi procesul de învățare într-o manieră benefică și eficientă.
Iată care sunt regulile de autoprogramare pe care le poți aplica, pentru a face ca acest proces să fie cu adevărat eficient!
1.Folosește afirmații clare. Acum, sunt răspândite foarte multe afirmații de autosugestie, toate sunt destul de eficiente, dar unele sunt extrem de lungi și complexe. Folosește fraze mai simple și laconice, care vorbesc despre ce este esențial.
2.Disciplina. Fiecare program este un algoritm clar, o consecutivitate strictă de reacții și acțiuni. Pentru a înțelege caracteristicile de activitate a programelor și a multor mecanisme, respectă un regim clar și încearcă să eviți abaterile de la el.
3.Părăsește zona de confort. Fă acest lucru în mod regulat. Pentru a te programa, trebuie să ajungi în situații neobișnuite. Astfel, se consolidează noile setări.
4.Fără atașare față de rezultat. Nu trebuie să depui eforturi excesive. De asemenea, trebuie să te eliberezi de așteptările excesive. Concentrează-te pe procesul de autoprogramare și îndeplinește-l cu atenție.
5.Alegerea comunicării. În procesul de lucru intern, trebuie să reglezi factorii externi. Ferește-te de comunicarea negativă, de oamenii care interferează cu setările tale pozitive. Încearcă să creezi cele mai confortabile și favorabile condiții pentru o autoprogramare pozitivă.