Trăiește în confort! 8 sfaturi cum să scapi rapid de lucrurile inutile din casă

În orice casă se grămădesc o droaie de lucruri inutile. Țoți înțeleg perfect că astfel de lucruri nu vor fi folosite niciodată după destinație, dar continuă să le depoziteze, pentru că le pare rău să le arunce la coșul de gunoi.

Mai jos găsești 8 tehnici care te vor ajuta să scapi rapid de lucrurile inutile și să creezi un confort suplimentar în casa ta.

Vinde lucrurile în stare bună

Astăzi internetul îți oferă posibilitatea să vinzi majoritatea lucrurilor și chiar să obții bani buni pentru asta. Concret, poți vinde:

– schiuri vechi;
– canapeaua;
– tablouri;
– saltele și multe altele.

Toate aceste lucruri ocupă mult loc, așa că de ce să nu facem bani pe ele? Și aici fiecare ar trebui să înțeleagă că nu are rost să acumuleze lucruri inutile.

Dăruiește „cadourile nefolosite

În dulapul de bucătărie al oricărei femei pot fi găsite seturi de veselă, cratițe și căni, care nu au fost niciodată folosite, din simplul motiv că nu au fost pe plac. Cu siguranță, îți va părea rău să arunci asemenea lucruri, pentru că, totuși, e vorba de un cadou. Însă, cu o asemenea abordare apartamentul tău se va umple și mai mult de lucruri inutile, creându-ți dificultăți suplimentare. De aceea, cel mai simplu e să dăruiești altcuiva cadourile nefolosite.

Locul cârpelor este în coșul de gunoi

În garderobă deseori poți întâlni lenjerie veche de pat, prosoape uzate sau haine lărgite. Nimeni de aceste lucruri nu are de gând să se folosească, dar ele oricum continuă să fie depozitate în dulap. Care-i sensul să facem asta? Dacă cineva din oaspeți sau rude va surprinde asemenea lucruri la tine în casă, imediat i se vor crea asociații neplăcute.

Reciclează sau donează îmbrăcăminte

Desigur, nu toată lumea este pregătită să arunce hainele vechi sau alte lucruri. Cea mai lejeră cale este să le dai cuiva. Strada este plină de oameni care au nevoie de ajutor. Astfel, scăpând de lucrurile vechi, vei putea nu doar să-ți curăți casa, ci și să faci un lucru bun.

Predă maculatura, iar cărțile du-le la biblioteci

Dacă locuința ți-a rămas ca moștenire de la rude, acolo cu siguranță poți găsi multe cărți și maculatură diversă. Cărțile nu trebuie aruncate sau arse. Toți înțeleg perfect asta. Prin urmare, de ce să nu le ducem la bibliotecă?

Majoritatea bibliotecilor au opțiunea de schimb de carte. De asemenea, le poți pur și simplu dona. Iată așa, printr-o metodă deloc complicată, vei putea scăpa și de sentimentul de vinovăție, dar și de cărțile care ocupă loc.

Folosește containere pentru produsele vrac

Deschizând dulapul de bucătărie, vei vedea imediat diverse produse vrac, adică fără ambalaj sau recipiente.

Multe dintre ele stau undeva în colț, iar tu nici măcar nu-ți dai seama de existența acestora. Singura opțiune este să folosești containere speciale de depozitare. Acestea îți vor fi de folos la economisirea spațiului, de asemenea vei scăpa de produsele vrac deja expirate.

Utilizează mape pentru acte

Pe majoritatea femeilor pur și simplu le apucă groaza când trebuie să găsească anumite acte. Pentru a evita acest stres în plus, este suficient să cumperi mai multe mape și să dedici o zi pentru a face ordine. Rezultatul, cu siguranță, te va surprinde, pentru că vei reuși să aranjezi toate documentele, dar și să scăpi de hârtiile inutile.

Medicamentele trebuie să fie într-un singur loc

Există un tip de medicamente care trebuie depozitate doar în frigider. Ele nu trebuie împrăștiate, aranjează-le pe toate într-un compartiment. Toate celelalte medicamente trebuie stocate într-o cutie mare și sortate la fiecare 2 luni, pentru a scăpa de cele deja expirate.