Topul top-modelelor: 19 cele mai bine plătite manechine din lume

Frumusețea, pe lângă toate, mai înseamnă și bani nebuni. Supermodelul Linda Evangelista a zis cândva: „Pentru mai puțin de 10 mii de dolari nici n-am de gând să mă ridic din pat” și se pare că de atunci nu s-a schimbat nimic în acest sens.

În prezent un top-model poate fi plătit cu milioane de dolari pentru un singur contract. Iată care este topul manechinelor cu cele mai mari venituri anuale.

19. Jourdan Dunn: 3, 5 mln de dolari. În prezent, aceasta are încheiate contracte cu Maybelline și Calvin Klein. De asemenea, este model pentru Tommy Hilfiger și Burberry.

18. Kate Upton: 3,5 mln de dolari. Venitul ei a scăzut de două ori de anul trecut. Cel mai mare succes Kate l-a avut după filmările clipului jocului „Game of War”, al cărei valoare  este estimată la 40 mln de dolari.

17. Hilary Rhoda: 3,5 mln de dolari. Venitul ei a scăzut după ce a pierdut contractul cu Estee Lauder. Însă Hilary rămâne a fi model pentru brandurile Via Spiga, Elie Tehari și Chopard.

16. Kendall Jenner: 4 mln de dolari. Sora renumitei Kim Kardashian a obținut un succes colosal în ultima vreme. Aceasta colaborează cu branduri celebre precum Estee Lauder, Calvin Klein, Fendi, Marc Jacobs și Karl Lagerfeld.

15. Daria Verbova: 4,5 mln de dolari. A apărut pe 50 de coperți ale revistei Vogue. Cel mai mare venit îl are din contractul cu Lancome.

14. Liu Wen: 4,5 mln de dolari. Este primul model chinez Victoria’s Secret. Drept urmare a obținut contracte și cu La Perla, Massimo Dutti, H&M și MO&Co.

13. Kate Moss: 4,5 mln de dolari. Trecută de 40, Kate continuă să aibă onorarii impunătoare de la nume mari precum David Yurman, Decorte Skincare și Burberry.

12. Carolyn Murphy: 4,5 mln de dolari. Deși are de două ori mai mulți ani decât majoritatea din acest top, ea colaborează cu Estee Lauder, Ugg și Oscar de la Renta.

11. Karlie Kloss. După o pistă sigură de decolare precum Victoria’s Secret, a început colaborarea cu L’Oréal, Joe Fresh și Kate Spade.

10. Candice Swanepoel: 5 mln de dolari: Veniturile sale s-au dublat după ce a devenit imaginea Max Factor.

9. Alessandra Ambrosio: 5 mln de dolari. Victoria’s Secret îi aduce cea mai mare parte din venit, însă Alessandra are și propria linie de costume de baie.

8. Lara Stone: 5 mln de dolari. Lara are contracte de valoare cu L’Oréal și Calvin Klein.

7. Joan Smalls: 5,5 mln de dolari. Joan a făcut publicitate pentru Joe Fresh, Calvin Klein și Marc Jacobs și participă activ la prezentările de modă a diferitor creatori renumiți.

6. Miranda Kerr: 5,5 mln de dolari. Kerr și-a încheiat colaborarea cu Victoria’s Secret încă în 2013, însă datorită acestui fapt a devenit imaginea brandurilor: Escada Joyful Fragrance, Swarovski și Clear Hair.

5. Natalia Vodianova: 7 mln de dolari. Vodeanova este imaginea mărcii Stella McCartney și Theory. De asemenea, aceasta primește onorarii foarte mari de la producătorul de produse cosmetice Guerlain.

4. Doutzen Kroes: 7,5 mln de dolari. Și-a făcut nume, fiind model Victoria’s Secret, iar acum câștigă bani frumoși din contracte cu Tiffany&Co., Samsung și Calvin Klein.

3. Adriana Lima: 9 mln de dolari. Lima a fost unul dintre cei mai „longevivi” îngerași Victoria’s Secret. De asemenea, are contracte cu Marc Jacobs, Maybelline și Vogue Eyewear.

2. Cara Delevingne: 9 mln de dolari. Cara și-a făcut un nume mare în modeling, asta arată și succesul său pe rețelele sociale ( 19 mln de urmăritori pe Instagram, 3,7 mln de urmăritori pe Twitter și 240 mii de fani pe Facebook). În prezent aceasta s-a dedicat cinematografiei.

1. Gisele Bundchen: 44 mln de dolari. Cea mai mare parte din acești bani Gisele a primit-o din contractele cu Chanel și Carolina Herrera, dar și datorită propriilor colecții de încălțăminte.