Top 10 cele mai frumoase și neobișnuite păsări de pe planetă!

Mii de păsări de pe planeta noastră merită atenție, pentru că toate sunt atât de diferite, una mai frumoasă ca alta. În această selecție îți prezentăm câteva dintre cele mai frumoase păsări din lume.

Papagalii Lori 

Aceste păsări frumoase au niște culori aprinse și fermecătoare. Când te uiți la acești papagali, se pare că ai în față un curcubeu. Unde poți vedea acești papagali? Totul e simplu, în: Australia, Noua Guinee, Indonezia, Filipine.

Despre această specie frumoasă există unele zvonuri: „Primăvara este momentul căderii lor și își fac stăpânii să îi poarte pe la clinicile veterinare.”

Vindereul american

Probabil, este un lucru foarte neobișnuit că această pasăre este considerată cel mai mic prădător. Pentru a o vedea, pornește într-o călătorie lungă spre Canada (nord) și Insulele Falkland (sud) și cu siguranță o vei întâlni.

Papagalul de mare

Papagalii de mare se hrănesc cu peștele mic. Cu toate acestea, preferă și nevertebrate marine. Își creează cuiburile pe stâncile de pe coasta Atlanticului de Nord. Din cauza oamenilor, populația lor a scăzut foarte mult!

Cocor cu coroana cenușie

Sunt recunoscute a fi cele mai romantice păsări. Pentru a le vedea, trebuie să mergi în Africa (Vest și Est). În timpul perioadei de împerechere, poți admira dansurile lor impresionante de cuplu.

Cardinalul roșu

Această pasăre uimitoare trăiește în Statele Unite (partea de est), precum și în Canada și Mexic. Masculul este ușor de identificat: are o culoare roșie aprinsă și o „mască” neagră în zona ochilor și ciocului.

Culoarea femelei este mai modestă: poate fi recunoscută după nuanțele de gri-maro și o mască mai puțin pronunțată. Aripile, pieptul și creasta îi sunt decorate cu pene roșietice.

Pescărașul albastru

Această pasăre are picioare scurte, așa că își folosește foarte mult aripile. Când te uiți la ea de aproape, culoarea lui pare ștearsă. În timpul jocului de lumină, penele îi strălucesc și capătă o nuanță fermecătoare. Pescărașii iubesc singurătatea, de aceea rareori pot fi văzuți.

Papagalul stacojiu

Un adevărat rege printre toți papagalii. Are un aspect luminos, mândru și o soartă dificilă. Penajul frumos și carnea lor au devenit motivul pentru care aceștia erau vânați de triburile indinere. Penele erau folosite pentru decorațiuni și confecționarea săgeților.

Rața mandarin

Este o specie de rață din genul Aix ce trăiește în Asia de Est. Zborul ei este rapid și manevrabil. Adesea stă în copaci, poate popula stâncile de coastă.

Despre rața mandarin s-au scris multe în Cartea Roșie: vânătoarea de rațe cu o culoare atât de neobișnuită este strict interzisă. Această frumusețe este crescută în rezervații.

Tangara paradisului

Tangara paradisului poate fi văzută în Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru și Brazilia. Are un aspect foarte neobișnuit. Doar imaginează-ți: capul ei verde deschis, pieptul albastru și bărbia violet care îți atrage imediat atenția. Această pasăre minunată nu lasă pe nimeni indiferent.

Păunii

Această pasăre a fost cea care le-a permis oamenilor să o domesticească. Poți recunoaște masculul după penele decorative superioare. Sunt foarte dezvoltate, motiv pentru care sunt confundate adesea cu coada.

În Occident, păunii se bucură de o recunoaștere specială. Mitologia indiană spune: „În timpul dansului frumos al lui Krishna și Radha, ei sunt admirați de păuni.”