Top 10 cele mai deștepte rase de pisici. Îți vom ușura alegerea!

Îți dorești acasă o pisică deșteaptă? Atunci alege din aceste 10 rase inteligente.

Turkish Van

Rasa Turkish Van deschide topul celor mai deștepte pisici. Sunt niște feline active și curioase. Sunt drăguțe și pufoase, mereu gata să se aventureze: fie că e vorba de dresaj sau jocul cu pungile din plastic. Dacă îți place liniștea și șezutul pe canapea, alege mai bine o pisică mai puțin activă.

Siberiană

Este un animal de companie ascultător. Intelectul dezvoltat îi permite să se conformeze regulilor impuse în casă. Pisica siberiană își iubește stăpânul și îi apără locuința. Poate fi dresată.

Norvegiană de pădure

Datorită evoluției, aceste pisici au căpătat o inteligență deosebită. Condițiile de mediu le-au făcut să învețe a vâna și a supraviețui. Domesticirea le-a ajutat să aibă o viață cu mai puține griji, fapt pentru care ele sunt recunoscătoare.

Albastru de Rusia

Reprezentantele acestei rase sunt foarte ingenioase. Ele își demonstrează abilitățile doar în cercul oamenilor pe care-i cunosc. Atunci când vine cineva străin, ele sunt ignorante și distante.

Egyptian Mau

Această pisică este deșteaptă în felul său. Ea seamănă cu un filosof. Tot ce se întâmplă pe teritoriul ei, totul este studiat. Tot ce este viu este prins. Are un instinct de vânător foarte dezvoltat. Dar nu încerca s-o amăgești cu un șoarece de jucărie, ea știe foarte bine să-l deosebească de unul viu.

Bengaleză

Fiind niște supraviețuitoare în sălbăticie, au învățat multe lucruri pentru a depăși greutățile. După domesticire, ele au învățat să-și copieze stăpânul. Dacă ai deschis frigiderul, fii sigur că și pisica bengaleză va reuși.

Birmaneză 

Are o răbdare extraordinară. Atunci când se joacă cu copiii, înțelege că este mai puternică, dar nu le va face niciodată niciun rău. Ea poate fi dresată ușor. În acest fel, birmaneza comunică mai bine cu oamenii și primește plăcere de la asta.

Siameză

Este o rasă destul de complicată. Toți cei din casă vor ști când pisica este mulțumită și când este tristă. Are un temperament destul de iute și un intelect dezvoltat. Este pisica care nu se supune, ea te tratează la egal, lucru pe care trebuie să-l faci și tu la rându-ți.

Devon Rex

Este o rasă deșteaptă și descurcăreață, absolut fără frici. Ea știe să iasă din orice încurcătură și nu este capricioasă deloc.

Sphynx

Potrivit mai multor statistici, cele mai inteligente pisici sunt cele din rasa sphynx. Ele se dresează foarte ușor și sunt foarte iubitoare. Este pisica căreia nu i se spune de două ori același lucru, ea înțelege din prima și recunoaște intonațiile.