Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Cum arată acum cele mai frumoase europence ale secolului XX?

Brigitte Bardot, Ornella Muti, Sophia Loren sau Gina Lollobrigida. Aceste femei sunt considerate pe bună dreptate adevărate icoane ale stilului și modei ale secolului XX, numărându-se printre cele mai frumoase europence care au apărut vreodată pe marile ecrane, a căror alură maiestuoasă atârnă peste industria frumuseții până astăzi. Deși au trecut demult de 60 de ani, acestea rămân în continuare niște figuri epatante și strălucitoare.

Ornella Muti, 65 de ani

Francesca Romana Rivelli, cunoscută publicului larg sub pseudonimul Ornella Muti, a cucerit întregul continent european în anul 1980 odată cu lansarea peliculei „Il bisbetico domato”, în care a fost colegă de platou cu celebrul cântăreț Adriano Celentano.

Focoasa italiancă afirmă că nu a apelat niciodată la intervenții chirurgicale pentru a-și corecta trăsăturile și se menține în formă exclusiv prin gimnastică și alimentație sănătoasă.

Aceasta urmează o dietă strictă, alcătuită din legume, fructe și pește, consumate în stare crudă. Totuși, cosmeticienii sunt de părerea că aceasta a apelat cel puțin la blefaroplastie, pentru corectarea pleoapelor, mai degrabă din necesitate, decât dintr-un moft personal.

Gina Lollobrigida, 93 de ani

O altă italiancă care a avut o carieră cinematografică foarte fertilă, îmbinată cu activitatea de sculptoriță, fotograf și cea de ambasadoare a artei italiene a fost celebra Gina Lollobrigida.

Apogeul popularității sale a fost înregistrat la mijlocul anilor 50′, dar faima sa atârnă peste lumea cinematografică până astăzi, în anul 2018 primind o stea pe Aleea Celebrității de la Hollywood.

Astăzi, Gina are 93 de ani, dar nu pare intimidată de această cifră, locuind într-o vilă de lux, călătorind și făcând activ caritate. Într-unul dintre ultimele sale interviuri, actrița a recunoscut că nu are timp să îmbătrânească. Aceasta intenționează să trăiască cel puțin 113 ani – exact cât a trăit propria sa mătușă.

Sophia Loren, 86 de ani

În 2006, Sophia Loren a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume. La acel moment, legendara actriță avea puțin peste 70 de ani.

Recent, italianca a împlinit 86 de ani și în continuare încearcă să-și mențină statutul, afirmând că nu a recurs niciodată la intervenții chirurgicale pentru a-și îmbunătăți aspectul, deși specialiștii afirmă contrariul.

Potrivit experților în chirurgie estetică, fără intervenții, chipul acesteia era să arate altfel.

Chiar dacă actrița exagerează cu experimentele, nimeni nu va putea contrazice faptul că rămâne o figură epatantă și strălucitoare.

Brigitte Bardot, 86 de ani

Brigitte Bardot este o femeie de o frumusețe desăvârșită și de un talent unic de a transforma absolut tot de ce se atinge în aur. Simpla sa prezență a transformat orașul Saint Tropez într-un centru de gravitație turistică și comercială pentru întreaga Coastă de Azur, nemaivorbind de moda pentru rochii în carouri, bikini și coafura Babette, lansată de actriță.

Și se pare că, spre deosebire de predecesoarele sale menționate în acest articol, franțuzoaica nu minte când afirmă că nu a apelat la chirurgi, fața sa arătând destul de natural și estetic.

Brigitte nu încearcă să întoarcă timpul înapoi, acceptând să îmbătrânească elegant și frumos.

Nici măcar ridurile, părut cărunt și ovalul denaturat al feței, nefiind în stare să ascundă charisma și licărirea din ochii acesteia.