Ține cont de figură: Alege modelul rochiei perfecte pentru silueta ta!

Probabil că femeile, în garderoba cărora nu există nicio rochie, pot fi numărate pe degete. Este greu de găsit un articol vestimentar mai feminin și splendid decât rochia, cu excepția pantofilor cu toc ascuțit.

Cu toate acestea, chiar dacă îți place să te răsfeți destul de des cu o rochie nouă, poți să nu bănuiești că există și modele care nu se potrivesc siluetei tale. În astfel de cazuri, acest articol îți vine în ajutor!

Silueta „Pară”

O astfel de figură se caracterizează prin umeri înguști, talie pronunțată și șolduri bombate. Dacă deții o astfel de siluetă, sarcina ta este să ascunzi șoldurile și, dacă este posibil, să echilibrezi partea superioară a corpului cu partea inferioară.

Rochiile cu decolteu orizontal și cu mânecă scurtă te vor ajuta să rezolvi această problemă. Acest model va ascunde vizual diferența mare dintre umeri și șolduri. În același timp, stiliștii nu recomandă rochii cu croială dreaptă și modele conice în partea de jos – ele îți vor face partea inferioară și mai grea.

Silueta „Măr”

Deținătoarele acestui tip de siluetă se pot lăuda cu sâni voluptoși, dar fără o talie pronunțată. Principala problemă a unei femei cu o astfel de figură este abdomenul prea vizibil, care este greu de ascuns chiar și cu o lenjerie corectă. Totuși, nu e cazul să cazi în disperare, trebuie doar să știi ce modele de rochii să porți. Sarcina ta este de a întinde vizual figura, iar liniile verticale și inserțiile decorative îți sunt de ajutor în acest sens.

Pune accent pe avantajele tale și nimeni nu îți va observa neajunsurile: subliniază frumos decolteul, picioarele zvelte sau optează pentru o coafură înaltă dacă te poți lăuda cu un gât lung. Stiliștii nu te sfătuiesc să cumperi rochii mulate pe corp, nici modele cu inserții strălucitoare sau imprimeuri mari. Cel mai important este alegi un model care își menține forma, așa că atrage atenția la materialul din care este confecționată rochia. În ceea ce privește culoarea, acordă preferință modelelor de nuanțe neutre.

Silueta „Dreptunghi”

Dezavantajul principal al acestei figuri este lipsa taliei accentuate, restul liniilor sunt drepte, fără forme pronunțate. Femeile cu acest tip de siluetă ar trebui să acorde atenție modelelor de rochii care să pună accent pe talie. O alegere bună ar fi rochiile cu croială dreaptă, precum și cu imprimeuri geometrice.

Rochiile clasice în stil de afaceri sunt literalmente create pentru o astfel de figură și, prin urmare, nu ezita să faci o alegere în favoarea lor. De asemenea, merită să fii atentă la decolteurile în formă de V, care nu vor supraîncărca partea superioară. Nu-ți fie teamă să folosești accesorii precum curele și eșarfe la nivelul taliei.

Silueta „Triunghi”

Sarcina deținătoarelor acestui tip de figură este să distragă atenția de la umeri și să pună accentul pe șoldurile înguste. Pentru asta, trebuie să acorzi atenție liniei verticale în orice manifestare. Evită orice decor în zona umerilor, mai ales evită să porți bretele grele și epoleți, modele ce au fost deosebit de populare în ultimii ani.