Timp de 5 ani, el a studiat obiceiurile milionarilor. Ei toți au în comun doar un singur factor!

Oamenii cu care comunicăm mai des au o influență mai mare asupra noastră, decât obișnuim să credem. Mai mult de atât, relațiile tale de prietenie pot avea un impact semnificativ asupra venitului tău.

Scriitorul Thomas Corley a studiat timp de cinci ani obiceiurile zilnice ale oamenilor bogați. Acesta a descoperit că toți oamenii prosperi au o latură comună: ei evită total pesimiștii. 

„Milionarii au mare grijă cu cine se asociază. Bogații caută mereu indivizi care au scopuri bine orientate, sunt optimiști, entuziaști și care au o atitudine mentală pozitivă” – explică expertul.

86% dintre oamenii bogați, care au luat parte la acest studiu, au mărturisit că în mod conștient caută să comunice cu oamenii, care gândesc pozitiv și sunt deosebit de preocupați de problema câștigului.

Pe de altă parte, aceștia evită total influența oamenilor toxici, care gândesc negativ. Importanța înlocuirii prietenilor pesimiști cu persoane optimiste, nu poate fi supraestimată. Aceasta a fost caracteristica comună a tuturor oamenilor de succes, pe care i-a studiat Corley.

În baza acestui studiu putem concluziona: noi toți, și bogații și săracii, în mod involuntar, la nivel subconștient imităm oamenii cu care ne asociem sau cu care comunicăm.

„Succesul pe termen lung este posibil doar când ai o perspectivă mentală pozitivă” – susține Corley.

Thomas Corley nu este unicul scriitor care sugerează faptul că principala condiție a succesului financiar este pozitivismul și abordarea optimistă. Acum 100 de ani, jurnalistul Napoleon Hill a ajuns la concluzii asemănătoare după ce a intervievat aproape 500 de oameni care u devenit milionari.

„Bărbații și femeile preiau felul de a fi și obiceiurile, precum și puterea gândurilor celor cu care se asociază” – a declarat el în bestseller-ul din 1937 „Think and Grow Rich”.

Toate acestea au sens și invers: Nu există speranță pentru succes, dacă comunici în mod constant cu oameni pesimiști, încărcați negativ.