Test: Animalul pe care l-ai văzut mai întâi va dezvălui puterea minții pe care o deții!

Psihobiologul și câștigătorul premiului Nobel, Roger W. Sperry, a descoperit că cele două emisfere ale creierului – stânga și dreapta – funcționează diferit, iar modul în care gândești depinde de care dintre emisfere este dominantă. În baza cercetărilor sale, există numeroase teste care pot determina procesul de gândire pe care îl ai și trăsăturile personalității tale.

Îți propunem să treci unul dintre aceste teste și să afli mai multe despre tine!

Aruncă o privire rapidă la această imagine. Ce animal ai văzut mai întâi? 

Află mai jos modul în care funcționează mintea ta pe baza animalului pe care l-ai observat mai întâi.

Capul unui tigru

Emisfera stângă a creierului tău este mai activă decât cea dreaptă. Ești o persoană analitică, organizată și cu un țel bine determinat. Când te confrunți cu o problemă ai tendința să fii logic, chibzuit și obiectiv.

Totuși, uneori, pentru că știi că decizia pe care ai luat-o a fost mult gândită, ai tendința să fii de neclintit. Deci, ai putea să admiți că există o astfel de posibilitate de a lua în considerare și părerea altora uneori. Amintește-ți, că puțină smerenie nu a încurcat nimănui.

Trăsăturile personalității tale:

Planificat: Faci lucrurile într-un mod corect planificat, cum ar fi într-o listă de activități.

Precis: Ai obiective clare, bine stabilite și ești sigur în calea pe care o urmezi pentru a le atinge.

Rațional: Emoțiile și sentimentele nu îți stau în cale atunci când vine vorba de atingerea scopurilor.

Logic: Ai aptitudini pentru matematică, știință și capacități în ordonare.

Realist: Lumea ta este foarte reală. În ea nu există loc pentru basme și ficțiune. În mod similar, oricât de mari ar părea obiectivele tale pentru alții, știi că acestea sunt realiste și realizabile.

Maimuța agățată

Emisfera dreaptă a creierului tău este mai activă. Ești o persoană creativă, plină de idei inovatoare. Când te confrunți cu o problemă te bazezi mai mult pe intuiția ta (care este de cele mai multe ori corectă) decât pe gândirea critică.

Știi perfect că fiecare pas pe care-l faci în viața ta este o lecție pentru tine și că chiar și eșecul este un pas către atingerea obiectivelor tale. Pentru tine, călătoria este mai importantă decât destinația finală. Pentru că ești un visător, te pierzi adesea în dorințele și fanteziile tale. Este important să te simți cu picioarele pe pământ din când în când și să acorzi un pic mai multă atenție lumii care te înconjoară.

Trăsăturile personalității tale:

Impulsiv: Faci lucrurile în mod spontan. Ai un avantaj datorită abordării tale neconvenționale.

Emotiv: Îți pasă mult de foarte multe lucruri. Îți petreci timpul chibzuind și acționezi bazându-te pe sentimente.

Creativ și artistic: Ai abilități în muzică, arte și alte discipline creative.

Intuitiv: Nu întocmești o listă de activități și nu te conduci după un manual de reguli. Rezolvi problemele intuitiv.

Visător: Mai degrabă ai visuri în viață decât obiective și depui efort pentru atingerea și realizarea acelor vise, reușind adesea.

Ține minte că cele 2 emisfere ale creierului nu funcționează în mod izolat, ci lucrează împreună și se completează reciproc. Așadar, deși îți poate părea că deții mai multe trăsături care pot fi identificate cu una dintre emisfere, cu siguranță ai și trăsături ce caracterizează cealaltă emisferă.