Succesul lui Mr. Selfridge: Omul care a inventat toate trucurile shoppingului modern!

Harry Selfridge a fost omul de afaceri american, care a revoluționat felul în care se făceau cumpărăturile în secolul XX. Datorită lui, shoppingul a devenit o activitate plăcută, un răsfăț, nu doar o necesitate practică. El a creat magazinul așa cum îl cunoaștem astăzi: reduceri, promoții, regula „clientul are întotdeauna dreptate”, vitrinele atrăgătoare și posibilitatea de a te plimba printre rafturi, fără să cumperi ceva.

Cum era comerțul la începutul secolului XX

La începutul secolului XX, fiecare magazin deservea doar reprezentanții unei anumite clase sociale, cumpărătorii nu aveau mare prioritate, iar prețurile depindeau de dispoziția proprietarului.

Odată, Harry Selfridge a avut un dialog cu un angajat al unui magazin:

-Planificați să cumpărați ceva, domnule? – a întrebat administratorul.

-Nu, eu doar mă uit.

-Atunci șterge-o de aici, prietene!

Această discuție i s-a întipărit pentru totdeauna în cap. 20 de ani mai târziu, Selfridge va deschide un magazin mare în Londra, unde nu va exista administrator, prețuri exagerate și grosolănie, iar cumpărătorul va avea tot dreptul să spună: „Eu doar mă uit.”

Ce a reușit să implementeze Selfridge

În anul 1909, Harry Gordon Selfridge a deschis propriul magazin în Londra, după ce a lucrat 25 de ani în comerțul american. O încăpere cu suprafața de 24 mii de km pătrați – un proiect inedit pentru acele timpuri, când magazinele ocupau nu mai mult de 1 etaj al clădirii.

Iată ce a inventat Mr. Selfridge:

Selfridge a creat un centru comercial, în care oamenii își doreau să se rețină mai mult. Magazinele moderne au început anume de la conceptul lui Selfridge. Aici exista o cameră de dame, o creșă, cafenea, bibliotecă, ascensoare, serviciu poștal, un telefon și serviciu de concierge.

A făcut accent pe deservire multifuncțională. Clienții puteau să viziteze un punct medical, să schimbe valuta, să se tundă, să își facă manichiură și pedichiură și apoi să își continue cumpărăturile. Biroul informațional al centrului comercial prelucra câte 40 de mii de apeluri pe zi. Selfridge îi ajuta pe oameni să economisească timp, desigur, pentru a-l petrece plimbându-se prin magazin.

A distrus limitele sociale. Selfridges a devenit locul accesibil tuturor păturilor sociale. Pentru prima dată, femeia avea dreptul să apară în public pentru a cumpăra ceva pentru sine și pentru a se distra, fără să aștepte ca soțul să o scoată la teatru. Nu existau prea multe locuri unde o doamnă ar fi putut să ia o gustare fără a fi însoțită. Selfridge a venit cu ideea deschiderii unei săli de ceai, care era foarte solicitată.

A organizat primele reduceri de 50%. Asemenea reduceri nemaiauzite în „sala de cumpărături” au devenit o revoluție. Ideea a adus mai mult de 3 milioane de dolari, datorită categoriei de clienți, cu care nimeni nu dorea să lucreze.

Atrăgea cumpărătorii cu arome. Selfridge adora, când cineva îi dăruia flori. Această pasiune și-a lăsat amprenta și asupra afacerilor: pentru prima oară în comerț a fost folosită aromatizarea încăperilor, datorită parfumului și a buchetelor vii în sălile magazinului. Pe timpurile, când igiena era o problemă, acest truc a devenit o decizie de succes.

A folosit luminile ca metodă de a atrage mai mulți clienți. Selfridge a dăruit orașului, posibil și întregii lumi, „shopingul de după geam”, iluminând vitrinele pe timp de noapte. În sălile comerciale era foarte luminos, spre deosebire de chioșcurile întunecate.

„Până la Crăciun au mai rămas … zile” – acest truc publicitar îi aparține lui Selfridge. La fel ca și certificatele-cadou și ideea de a oferi clienților cadouri, câștigând loialitatea lor. În ziua deschiderii, toți vizitatorii primeau câte o cheie de argint și erau invitați să se întoarcă la magazin ca acasă.

Ambalaj frumos pentru fiecare cumpărătură. După părerea lui Selfridge, clienții merită asta pentru a se simți bine, indiferent de prețul cumpărăturilor lor. De aceea, fiecare produs era înfășurat în ambalajul de firmă Selfridges.

A transformat vitrinele în opere de artă. Amplasarea produselor în vitrină era gândită de o echipă aparte de angajați. Selfridge chiar a fost acuzat de „îngăduința cleptomaniei”: expozițiile lui erau prea des jefuite. Câteva decenii mai târziu, el a fost invitat la Cambridge pentru a citi un curs despre importanța amenajării vitrinelor.

 

 

 

Zeci de ani mai târziu, centrul comercial este la fel de devotat tradiției de amenajare a vitrinelor, în fața cărora este imposibil să nu te oprești și să nu le admiri. Londra, 2013-2014.

A revizuit principiul aranjării produselor. Până la el, marfa era aranjată în dulapuri înalte și încuiate, unde era imposibil să ajungi fără o scară. Pentru a vedea ceva, cumpărătorul era nevoit să ceară vânzătorului să scoată produsul și, în același timp, să se simtă stupid: ori cumperi, ori pleci. Selfridge a ordonat ca rafturile să fie coborâte la o înălțime convenabilă pentru clienți, rafturile superioare ale dulapurilor să fie scoase, marfa să fie plasată pe mese și agățată pe rafturi demonstrative.

A revoluționat abordarea publicității. Ziarele îl adorau pe Selfridge, pentru că el a devenit o nouă sursă de venit. El folosea presa pentru a își promova afacerea. A fost primul care a folosit mijloacele de transport pentru publicitate. Primul printre oamenii de afacere care a realizat puterea radioului.

El cunoștea perfect portretul cumpărătorului său. Selfridge știa totul despre statistică, chiar a reușit să calculeze, că o chelneriță face cu 9 pași pe minut mai mult, fiind îmbrăcată în pantaloni. La scara locurilor publice, cu mii de mese, acest lucru era foarte important.

Harry Selfridge a decedat în 1947, la vârsta de 91 de ani. Se pare că pentru el era foarte important să vadă că războiul a luat sfârșit și cu afacerea vieții lui totul este în regulă. Ziua Mondială a drepturilor Consumatorilor se sărbătorește la data de 15 martie – ziua deschiderii centrului comercial Selfridges.