Știam că vreau să devin pictor de când aveam 2 ani! Iată ce am desenat până la vârsta de 16 ani!

În timp ce unii artiști încearcă să învețe și să-și perfecționeze abilitățile de-a lungul întregii cariere, alții sunt înzestrați cu un talent înnăscut și spirit de creație.

Dusan Krtolica este un pictor din Serbia, în vârstă de 16 ani, care creează desene complexe în creion cu animale atât reale, cât și mitice. Chiar dacă încă este foarte tânăr, pictorul are multă experiență în spate – mai exact, 14 ani.

Băiatul a început să deseneze când avea doar 2 ani și spune că aceasta este cea mai mare pasiune a sa. El își găsește inspirația în natură și este fascinat de animale și de diversitatea lor, precum și de capacitatea acestor ființe de a se adapta la diferite medii. De-a lungul carierei sale de pictor, Dusan a avut deja 6 expoziții solo, a participat la emisiuni TV și chiar a scris și a publicat o enciclopedie a lumii preistorice, pe când avea doar treisprezece ani.

Părinții l-au înscris pe Dusan la școala de artă când avea doar 4 ani.

În spatele băiatului sunt afișate lucrările sale din 2011, când el avea 8 ani.

Dusan cu desenul său la 9 ani…

La 10 ani…

… și la 12 ani.

„The Labors of Hercules” (Muncile lui Hercule) – un desen pe care artisul l-a făcut când avea 13 ani.

Folosind creioane și stilouri negre, Dusan deseneză animale, flora și fauna complet din memorie. 

Interesul băiatului pentru lumea celor care nu cuvântă a început atunci când părinții i-au cumpărat o enciclopedie cuprinzătoare cu diverse specii de animale.

După ce a analizat și a sorbit din toate acele imagini și bogăția de informație, Dusan a anunțat: „Le voi desena pe toate!”

De la elefanți până la antilope, desenele complexe ale lui Dusan descriu amănunțit fiecare fir de păr, colte și copită a fiecărei creaturi.

Vezi în continuare mai multe lucrări impresionante ale tânărului artist!