Sensul ascuns din 7 LOGO-uri RENUMITE

Din momentul când vă treziţi şi până în momentul când vă culcaţi, privind ecranul telefonului, întâlniţi mii de logo-uri ce vă înconjoară. Posibil singurul mijloc de a scăpa de „invazia” brandurilor corporaţiilor este să locuiţi pe o insulă.  Cel mai probabil, priviţi toate logo-urile fără a vă gândi la sensul lor, însă majoritatea au sensuri profunde şi ascunse.

1. Domino’s

Tom Mangan, cel ce a crescut într-un orfelinat, şi-a adunat 900 de dolari ca să-şi cumpere un lot de pământ pentru deschiderea unei mici pizzerii în Michigan – „DomiNick” în 1960.  Peste 5 ani el a mai cumpărat două loturi. Primul proprietar i-a refuzat lui Tom scrierea numelui său în denumirea noilor restaurante deschise, atunci un şofer i-a propus să le numească „Domino’s”. Cele 3 puncte de pe dominoul logo-ului reprezintă exact acele 3 prime pizzerii. Se spune că Mangan şi-ar fi dorit să adauge câte un punct pe domino de câte ori deschidea o nouă pizzerie, dar acest lucru era să îi strice imaginea logo-ului, întrucât astăzi în lume sunt 12 mii de pizzerii Domino’s.

2. Subaru

Stelele de pe logo-ul Subaro reprezintă pleiada din constelaţia Taur. În japoneză, constelaţie se pronunţă ca Subaro şi înseamnă „unire”. Cea mai mare stea din logo reprezintă Fuji Heavy Industries, iar cele 5 stele mici reprezintă celelalte 5 companii iniţiale. Stelele din această constelaţie sunt de un albastru intens, de aceea vedem şi fundalul albastru. Pleiada de stele este cunoscută şi sub denumirea de „7 surori”. Anume aşa se numeşte şi grupul de colegii de fete din America.

3. Lacoste

Înainte  ca un crocodil să devină simbolul companiei, denumirea a fost dată de un jucător de tenis. În 1920 Rene Lacoste a început să poarte cămaşa din bumbac cu mânecă scurtă în timpul jocurilor, pe care o purtau de obicei jucătorii de polo. În 1920 porecla lui era „Aligator”, dar fiindcă atunci în America nu se ştia diferenţa dintre aligator şi crocodil, a început să fie numit „crocodil” când a venit la Paris. În 1930 şi-a deschis o firmă de vestimentaţie, dar abia în 1950 firma a preluat logo-ul crocodilului.

4. Amazon

Amazon – singurul loc în care puteţi achiziţiona deodată şi un sac de mâncare pentru câine, căşti şi o pernă cu poza lui Nicolas Cage. Amazon vinde de toate şi logo-ul lui aceasta şi arată. Seamănă cu un zâmbet: „Sunt fericită că nu trebuie să părăsesc casa pentru a-mi procura tot ce am nevoie”. Dar linia curbă de sub denumire este în formă de săgeată, ce începe de la „A” şi arată la „Z”, ceea ce înseamnă că poţi face cumpărături de la A la Z.

5. Toyota

Ce oare să însemne logo-ul Toyota? Ce reprezintă aceste ovale? A apărut acest logo în 1990. Şi conform spuselor fondatorilor, cele 3 elipse înseamnă „unirea inimilor clienţilor noştri şi a inimilor produselor Toyota, iar fundalul reprezintă progresul şi posibilităţi nemărginite”.

6. Baskin-Robbins

Când în anul 1953 Baskin- Robbins l-a angajat pe Olgivly & Mather, agenţia de publicitate a vrut să accentueze că compania are o gamă largă de asortimente de îngheţată. E greu de crezut, că în prezent ei au peste 31 de gusturi, dar încă mai este folosit logo-ul „31”. Dacă  vă veţi uita atent la logo-ul actualizat din 2006, veţi observa că litera B este în formă de cifra 3, iar litera R – are forma cifrei 1.

7. Mercedes-Benz

Când vine vorba de simbolurile luxului, atunci printre primele logo-uri ne vine în minte steaua în trei colţuri a lui Mercedes-Benz. Iniţial, logo-ul nu era steaua, steaua a fost desenată de Gottlib Daimler pe o felicitare adresată soţiei sale în anul 1870, cum spunea el: că steaua îi va lumina afacerea. Fiii lui Daimler au început să folosească steaua ca logo pentru compania DMG în 1900. Când DMG s-a unit cu Benz & Cie în 1926, ei au inclus steaua în trei colţuri în cununa de laur. De cununa de laur s-au dezis cu timpul, dar cele 3 colţuri reprezintă dominanţa brandului pe pământ, pe mare și în aer.

Dacă a fost util, împarte prietenilor!

Sursa