Secretele unui machiaj corect ca să ascunzi pleoapa căzută: 5 sfaturi simple!

Una dintre schimbările specifice înaintării în vârstă la femei este așa-numita pleoapă căzută. Această mică imperfecțiune are un efect vizual mai puțin plăcut, adăugând femeii circa 5-10 ani la vârsta reală și face ca fața să pară mai tristă.

Totuși, această problemă poate fi soluționată prin intermediul machiajului efectuat corect. Există câteva sfaturi care te pot ajuta să remediezi efectul pleoapei lăsate și să prelungești durabilitatea machiajului.

Folosește baza pentru farduri

Această recomandare este relevantă nu numai pentru femeile care se confruntă cu problema pleoapelor lăsate, ci și pentru toate cele care nu doresc să își corecteze machiajul în mod regulat. Baza asigură o fixare mai bună a fardurilor pe pleoapă, astfel încât machiajul este mai rezistent. Distribuie uniform primer-ul pe toată suprafața pe care vei aplica farduri.

Cu ochii larg deschiși  

Este mai convenabil să aplici fardurile întunecate atunci când ochiul este închis, însă femeile cu pleoapele lăsate nu pot vedea astfel întreaga imagine. Doar cu ochiul larg deschis poți înțelege unde este localizat pliul și cum să-l corectezi vizual cu ajutorul fardurilor.

Rimel rezistent la apă

O altă problemă, pe lângă faptul că fardurile se pot îngrămădi foarte repede, sunt urmele lăsate de rimel. Evită astfel de neplăceri, utilizând rimel cu formulă rezistentă la apă.

Săgețile orientate corect

Coada săgeții nu trebuie să fie orientată în jos. Acest lucru creează un efect al feței triste, iar în cazul pleoapelor căzute subliniază „greutatea” acestora.

„Sprâncenele triste”

O atenție deosebită trebuie acordată formei sprâncenelor. Sprâncenele prea lungi, cu vârful care privește în jos oferă feței o expresie tristă și adaugă vârstă. În plus, femeile care au problema pleoapei căzute ar trebui să evite forma dreaptă a sprâncenelor. Forma trebuie să fie ușor curbată.