Schimbarea începe cu tine! 18 curiozități pozitive pentru sănătatea ta emoțională.

Cu părere de rău, trăim într-o lume încărcată de prea multe știri și evenimente negative. Mai exact, binele și răul se află în echilibru, dar din motive inexplicabile, atunci când se pregătește pentru un exercițiu informațional, firea umană pare să fie interesată în special de fața negativă a lucrurilor. Pentru propria sănătate mintală și emoțională, noi îți propunem să privești spre partea plină a paharului, lăsând loc pentru știri pozitive, dispoziție și energie de la care să se molipsească toți cei care te înconjoară.

Pentru început, ia o pauză și încearcă să realizezi – Cândva, pentru câteva momente bune, ai fost cea mai tânără persoană din întreaga lume.

Acum că ai trecut pe o undă mai pozitivă e timpul să dăm drumul la artileria grea. Ce poate fi mai tandru decât două vidre care se susțin una pe alta în timp ce dorm.

Și ce poate fi mai sublim decât conștientizarea faptului că atomii din corpul tău provin din adâncul stelelor și tot ce te înconjoară are, în esență, aceeași componență: carbon, oxigen, hidrogen, azot, doar câteva elemente dictează regulile universului.

Revenind la pământesc. Savanții au demonstrat că vacile sunt în stare să-și facă prieteni apropiați, pe care sunt capabile să-i stingă. Pozitiv? – Pozitiv.

Oamenii orbi zâmbesc la fel de des ca oamenii obișnuiți, chiar dacă nu au mai văzut alte persoane să facă acest lucru. Învață să apreciezi puținul pe care-l ai!

Grație unui program de reabilitare din SUA, deținuții au posibilitatea să interacționeze cu animale bolnave în stadii tardive, fapt care influențează pozitiv sănătatea emoțională a ambelor părți.

În piesele renumitului cvartet din Liverpool, cuvântul „dragoste” (love) răsună de 613 ori. Nu întâmplător „The Beatles” a cucerit pe vecie inimile a sute de milioane de oameni.

Cu certitudine, memoria nu e punctul forte al veverițelor. Grație ascunzișurilor de nuci uitate, în fiecare an cresc mii de noi copaci.

Toată lumea știe că Japonia e țara progresului. Lucrurile au mers atât de departe, încât, până și macacii locali s-au învățat să fure bani de la turiști pentru a-și cumpăra gustări de la automate.

Iar Norvegia rămâne o țară atât de nobilă și grijulie față de mediul înconjurător, încât pinguinii pot obține titlul de cavaler.

În timp ce chinezii apreciază natura în felul lor. Uciderea unui urs panda atrage după sine pedeapsa cu moartea.

Acel moment când un scop comun a unit două destine. Actorii care i-au dublat pe Mickey și Minnie Mouse s-au căsătorit în viața reală.

Ce poate fi mai pozitiv, calmant și îmbucurător decât faptul că păianjenii nu pot să zboare?

Delfinii au propriul limbaj sofisticat de sunete și ultrasunete prin care pot duce conversații și se pot numi reciproc pe nume!

În timpul sărutului organismul uman arde 2 kilocalorii pe minut. Concluziile le lăsăm la discreția ta…

Continuând tema de mai sus, păsările Puffin își aleg partenerul pentru întreaga viață.

În Regatul Buthan, „fericirea națională brută” reprezintă un indicator real, utilizat pentru măsurarea nivelului de trai al populației. Să le urmăm exemplul!

Cea mai dulce curiozitate a zilei: Atunci când joacă contra femelelor, cățelușii cedează, uneori, în mod intenționat.

Și nu uita! Pe portalul nostru veștile bune se răspândesc mai rapid decât cele rele. Înconjoară-ți viața cu oameni și resurse care-ți împărtășesc entuziasmul!