Scapă de pete cu aceste 2 soluții ieftine! Albirea hainelor este mai ușoară decât crezi!

Șosetele și tricourile albe sunt articole vestimentare universale – arată bine și se potrivesc tuturor, atât adulților cât și copiilor. Dar numai dacă albul lor este imaculat. Hainele îngălbenite sau pătate creează o impresie deprimantă.

Acest lucru este valabil mai ales pentru îmbrăcămintea pentru copii. Aceștia găsesc întotdeauna unde să se murdărească, iar albirea hainelor cu substanțe chimice puternice poate fi nesigură pentru micii exploratori.

Cum să albești hainele în condiții casnice

1.Albirea cu acid boric

Acidul boric se găsește cu ușurință în orice farmacie. Pătrunzând adânc în țesătură, acesta nu va lăsa nicio șansă chiar și petelor învechite.

Vei avea nevoie de:

-20 g de acid boric;

-10 litri de apă;

În 10 litri de apă se adaugă 2 pliculețe (câte 10 g) de acid boric.

Se amestecă bine. Hainele murdare se lasă la înmuiat pentru 2 ore.

După 2 ore, scoate hainele din soluție și spală-le în mod obișnuit.

2.Albirea cu ajutorul permanganatului de potasiu și a prafului de spălat

Vei avea nevoie de:

-200 g de praf de spălat;

-10 litri de apă;

-câteva cristale de permanganat de potasiu;

Într-un vas cu apă fierbinte adaugă aproximativ 200 g de praf de spălat. Diluează câteva cristale de permanganat de potasiu într-un pahar cu apă. Apa trebuie să devină de culoare roz deschis.

Amestecă până când se dizolvă complet cristalele. Se interzice să adaugi permanganat de potasiu direct în vasul cu apă, pentru că cristalele insolubile vor păta hainele albe. Toarnă soluția roz din pahar în vasul cu apă.

Pune hainele albe deja spălate în vasul cu amestecul obținut. Acoperă vasul cât mai bine posibil cu polietilenă și așteaptă ca apa să se răcească complet. Apoi clătește bine hainele.