Scapă de incomoditatea pantofilor noi! Învață 10 trucuri cum să îi porți cu plăcere

Un sezon nou începe cu o nouă pereche de încălțăminte.

Dacă ai reușit să cumperi o pereche de încălțăminte care îmbină confortul și calitatea, și încă și corespund tendințelor noi dictate de legile modei – atunci ești un norocos. Dar cu toții știm că uneori noua achiziție poate avea unele neajunsuri. Află cum poți scăpa ușor de aceste mici imperfecțiuni ale încălțămintei tale care nu te lasă să te bucuri de ea.

1.Încălțămintea mică – afectează circulația normală a sângelui. Dacă nu ești în stare să renunți la pantofii care ți-au plăcut atât de mult, încalță-i cu o pereche de ciorapi groși și încălzește-i atent cu uscătorul de păr în acele locuri unde te strâng. Acest truc îți va permite să îi lărgești puțin și îi vei purta fără neplăceri.

2.Încălțămintea îngustă – pune în ea sacoșe umplute cu apă și legate și lasă încălțămintea așa în congelator. Peste 10 – 12 ore aceasta se la lărgi și va deveni mult mai confortabilă.

3.Vârful îngust – unește degetul arătător și cel mijlociu cu ajutorul unui plasture.

4.Mirosul neplăcut – toarnă puțin detergent în încălțăminte și las-o așa pentru 10 – 12 ore.

5.Transpirația – pentru a stopa acest proces poți folosi puțin amidon de porumb sau prelucra interiorul încălțămintei cu șampon uscat.

6.Încălțămintea alunecoasă – șterge talpa cu foaie de ardezie (Nr. 40-60), pentru a o face mai dură și mai puțin netedă.

7.Pete pe adidașii albi – șterge suprafața încălțămintei cu soluția cu care îndepărtezi oja de pe unghii și vezi rezultatul.

8.Bătături: profilaxie și tratament – prelucrează locurile sensibile cu deodorant uscat.

9.Bătăturile formate se vor vindeca mai repede după o băiță cu infuzie de ceai.

10.Durerea de la tocurile pantofilor – masează-ți picioarele, rostogolind cu tălpile goale mingi de tenis. Chiar după câteva minute inflamația și durerea se vor reduce.

sursa