„Să nu își fie rușine de sărăcie”: 5 sfaturi de viață ale unui călugăr din Tibet

Bun găsit prieteni. În acest material este expusă istoria unui diplomat de profesie și autor de mai multe cărți, care vrea să ne prezinte experiența sa din viață. Să o citim împreună, este chiar captivantă

„La viața mea am făcut excursii prin jungle și malurile râurile mai multor țări pitorești asiatice. Așadar, în timpul unei călătorii s-a întâmplat să vizitez un templu îndepărtat. Acolo am întâlnit un călugăr din Tibet care, spre surprinderea mea, vorbea foarte bine engleza.

În timpul ceremoniei ceaiului, mi-a dat câteva sfaturi înțelepte pe care mi le voi aminti pentru totdeauna. Mie îmi place să înregistrez gânduri bune despre oamenii deștepți și mă bucur să le împărtășesc pe canal aici. Călugărul mi-a spus așa ceva:

În viață, nu ar trebui să-ți fie rușine niciodată de sărăcia ta, dacă îți investești timpul, puterea și energia în dezvoltarea ta și a planurilor tale. În toate celelalte cazuri, rușinea va fi cel mai bun medicament al tău.
De asemenea, nu te compara la fel și cu ceilalți. Acesta este un semn sigur al gândirii slabe. Singura persoană cu care ne putem și ar trebui să ne comparăm suntem noi înșine. Comparați-vă nu cu aproapele vostru, ci cu tine în ziua de ieri, alaltăieri și toate celelalte zile din trecut.
Într-adevăr, atunci când dezactivăm invidia și nu mai măsurăm bogăția prin show-off-uri și diverse lucruri scumpe pe care alții le invidiază, când începem să măsurăm bogăția prin abilități, talente, cunoștințe, realizări și perspectivele noastre viitoare, obținem nu numai o perspectivă înțeleaptă asupra vieții, ci și succes conștient și corect în viitor. Există aici ceva ce trebuie de gândit.

Dragi cititori, aflați cât mai multe informații curioase pe canalul nostru. Vă mulțumim că ne citiți.