Rochii ideale pentru sezonul rece: 7 modele stilate, în care nu vei îngheța

Frigul nu este un motiv de a renunța la rochii, pur și simplu trebuie să alegi dintre cele mai călduroase. Iată ce îți propunem.

Rochia -pulover

Este comodă, călduță și se potrivește pentru multe ocazii: serviciu, cină în oraș, promenadă, etc. Mai mult ca atât, o poți îmbrăca în mai multe moduri, de exemplu, poți îmbrăca o cămașă și niște pantaloni negri sub ea.

Atunci când îmbraci doar rochia, trebuie să eviți cizmele cu toc înalt, optează pentru niște botine cu toc mic. De asemenea, evită colanții de culoarea pielii și alege niște dresuri negre mate.

Rochie din velur

Rochia din velur destul de greu își găsește locul în garderoba unei femei în perioada caldă a anului, în schimb iarna, într-un mod uimitor, din ceva teatral aceasta se transformă în ceva mult mai practic și casual. O poți purta chiar și la serviciu, combinând-o cu încălțăminte cu toc mic, iar seara poți trece la niște încălțăminte cu toc înalt. De menționat, că în acest sezon e în trend să porți rochia de velur peste maletă.

Sarafanul

Deși nu este propriu-zis o rochie, sarafanul este foarte practic în zilele reci, întrucât îl poți combina cu numeroasele pulovere, cămăși și malete pe care le ai în garderoba ta. Cu ajutorul acestei piese vestimentare îți vei putea forma look-ul după pricipiul uni constructor și vei putea fi foarte diferită în orice situație.

Rochia din piele 

Este în trend deja de ceva timp, însă mult mai actuală este cea din piele întoarsă. Iarna ele pot fi purtate după același pricipiu ca și sarafanele. În privința încălțămintei, la fel, poți opta pentru diverse variante: tocuri, platformă sau cizme peste genunchi.

Rochia de tweed

Rochia de tweed fără mâneci, poate fi purtată atât primăvara, cu o cămașă și pantofi, cât și iarna cu pulover și cizme cu blană. Dacă îți dorești un look mai extravagant, poți opta pentru o bluză cu o fundiță voluminoasă în piept.

Rochia lungă mulată 

În acest sezon există o mulțime de variante ale rochii lungi din lână, fleece sau bumbac combinat cu tul. De asemenea, poți experimenta și cu diverse stiluri. Această rochie se combină perfect cu niște botine în stil military sau cu orice alt fel de încălțăminte casual. Poți pune și o centură pentru a-ți accentua talia.

Rochia de lână

Să acorzi atenție celor de culoare bej și de lungime medie, ele se potrivesc cu aproape orice fel de încălțăminte. Dacă alegi una din cașmir neted, să știi că e perfect pentru o ținută mai sobră, iar dacă e de tip pulover, atunci îi poți adăuga o centură pe plac și niște încălțăminte pe platformă.

Sursa