Reguli vestimentare la 45 de ani: Iată 10 exemple stilate pentru a te inspira!

În ciuda faptului că mulți își doresc să rămână tineri cât mai mult posibil, timpul își creează propriile legi. În acest sens, odată cu trecerea pragului de 45 de ani, merită să începi să respecți anumite reguli atunci când îți alegi garderoba.

Iată cum ar trebui să-și aleagă ținutele o doamnă de 45 de ani!

În primul rând, trebuie să găsești imprimeul corect. Și anume: imprimeul în dungi, carourile sau desene abstracte. Pe lângă acestea, nu uita și de tendințele actuale ale sezonului.

Renunță la imprimeurile cu desene ridicole, animale, cifre sau litere. Astfel de ținute se potrivesc mai bine adolescentelor, decât doamnelor elegante.

În garderoba fiecărei femei mature trebuie să își găsească loc un palton elegant, decorat cu imprimeu floral, de exemplu. O astfel de ținută se va potrivi de minune pentru o imagine de zi cu zi.

Doamnele mai îndrăznețe pot combina mai multe ansambluri într-o singură imagine. Florile cu dungi și carouri, selectate în același stil, vor arăta foarte neobișnuit și stilat.

O adevărată descoperire pentru femeile adulte pot fi considerate culorile pastelate. Acestea îți avantajează aspectul și ascund imperfecțiunile legate de vârstă. Dacă o astfel de ținută în nuanțe deschise ți se pare plictisitoare, te ajută un accesoriu interesant să adaugi prospețime imaginii.

Este bine să eviți culorile închise, întrucât acestea pot sublinia ridurile. Ar fi greșit să renunți la culorile frumoase și intense doar din cauza vârstei.

Acordă preferință materialelor nobile ale hainelor. De exemplu, cașmirul, mătasea, satinul sau catifeaua sunt exact ceea de ce ai nevoie! Iar pentru lucrurile confecționate din șifon, dantelă sau sintetică – spune un „Nu” ferm, pentru că arată ieftin și te vor servi o perioadă scurtă de timp.

Multe femei sunt de părerea că după 40, hainele nu trebuie să fie strânse pe corp. În același timp, lucrurile lipsite de formă aduc de regulă doar dezavantaje siluetei tale, căci în loc să o accentuezi, încerci să o ascunzi într-un „sac”.

Blugii sunt un subiect aparte pentru doamnele cu vârstă decentă. Dacă îți place acest tip de pantaloni, de ce să nu îndrăznești să îi îmbraci potrivit ocaziei. Un singur sfat: dacă ai peste 45 de ani, evită modelele de blugi rupți!

Nu renunța la tocuri! Odată cu trecerea anilor, multe femei încetează să poarte pantofi cu toc. Bineînțeles, îți vine greu să porți astfel de încălțăminte zilnic, însă pentru o plimbare sau un eveniment special te poți răsfăța puțin cu un look îndrăzneț!