Regula ecuatorului: alimentele care nu trebuie consumate după ora 15:00!

Dacă nu aveți suficient timp pentru antrenament intens, dar doriți să vă mențineți întotdeauna în formă, vă sfătuim să aruncați o privire mai atentă la „regula ecuatorului”. Vă vom spune despre principiile de bază ale „regulii ecuatorului” și despre produsele care nu ar trebui consumate după ora 15:00.
Regula ecuatorului se bazează pe bioritmuri umane. Nutriționiștii au descoperit că după ora 15:00, metabolismul organismului încetinește dramatic. În consecință, carbohidrații sunt mai puțin digerabili, nu sunt transformați în energie, ci sunt depozitați ca grăsimi. Aceasta nu înseamnă că nu ar trebui să mănânci deloc după ora 15:00. Dimpotrivă, proteinele și alimentele sănătoase, bogate în fibre și vitamine (cum ar fi carnea de curcan, linte și tofu) sunt binevenite.

Cu toate acestea, nutriționiștii au identificat o serie de alimente care sunt, cel mai bine, de consumat înainte de prânz. Regula ecuatorului se aplică carbohidraților simpli și complecși.
Nutriționiștii recomandă eliminarea completă a următoarelor alimente după ora 15:00: produse de panificație, prăjituri, deserturi, produse de patiserie, ciocolată non-amară.

Pastele- după ora 15:00 sunt, de asemenea, slab absorbite de corp. De asemenea, este recomandabil să mâncați orezul și terciurile dimineața.

Fructele uscate sunt, de asemenea, interzise după ora 15:00 în conformitate cu „regula ecuatorului”. Acestea conțin cantități mari de zahăr natural.
Pe lângă carbohidrați, nutriționiștii sfătuiesc să se transfere carnea roșie și legumele, care conțin amidon, cartofi și sfeclă, în intervalul orar de la 12:00 la 15:00. Amidonul este cel mai prost absorbit seara și provoacă exces de insulină care poate dăuna organismului.