„Regina glumelor”: 5 situații amuzante cu Elisabeta a II-a, care o să-ți provoace zâmbetul

Regina Elisabeta a II-a este monarhul care a stat cea mai lungă perioadă la tronul Marii Britanii: este la putere deja de peste 60 de ani. La ai săi 92 de ani, ea este considerată cel mai longeviv monarh din istoria țării.

Regina are un regim intens și divers, este foarte activă și are un simț al umorului foarte dezvoltat. Iată câteva situații amuzante, care s-au petrecut cu ea.

Turiștii

Atunci când regina Elisabeta a II-a îmbracă haine obișnuite în locul celor de gală și în loc de pălărie își pune pe cap basma, ea arată ca o băbuță ordinară.

Ieșind astfel la plimbare cu bodygardul său, niște turiști au întrebat-o dacă este englezoaică și dacă a reușit s-o vadă vreodată pe regina Elisabeta a II-a. Aceasta le-a spus că trăiește prin apropiere, dar n-a văzut-o niciodată. Ba mai mult, regina a precizat că spre deosebire de ea, însoțitorul ei a reușit s-o vadă nu o singură dată. El a fost și cel care le-a povestit despre asta jurnaliștilor.

Selfie

În cadrul Jocurilor Commonwealth-ului, desfășurate în 2014, Elisabeta a II-a a observat cum niște sportive australiene își fac un selfie. Regina a decis să le înfrumusețeze fundalul fotografiei cu fizionomia sa zâmbitoare. Poza a devenit virală pe internet.

Nunta

Un cuplu din Manchester a decis să-și organizeze ceremonia de căsătorie în clădirea primăriei. Doar că nunta lor a coincis cu o recepție oficială la care trebuia să fie prezentă regina Elisabeta a II-a. Astfel, tinerii nu s-au pierdut cu firea și i-au trimis reginei o invitație la nunta lor. Ca urmare. aceasta nu doar le-a răspuns la scrisoare, dar a și fost prezentă ca să-i felicite.

„Urzeala tronurilor”

Luând în considerare vârsta, programul încărcat și statutul, Elizabeta a II-a este interesată de ceea ce e popular în societate. Regina a recunoscut să îi place serialul „Downton Abbey”, show-ul X Factor și că este fana serialului „Urzeala Tronurilor”. Aceasta a reușit să viziteze platoul de filmare a peliculei îndrăgite.

Pana

În anul 2013, după slujba religioasă de la Sandringham, Bentley-ul reginei nu pornea din cauza gerului. Șoferul a avut nevoie de 7 încercări pentru a reuși. Elisabeta a II-a însă nu s-a indispus, ba mai mult, a făcut glume pe seama situației atât timp cât șoferul încerca să rezolve problema.

Sursa