Raiul cărților! Iată cum arată cele mai spectaculoase 8 librării din lume. Vei dori să fii acolo!

Dacă vrei să știi un loc sigur în care să găsești inspirația, atunci cu siguranță ai nevoie să mergi la librărie. Mirosul de vopsea tipografică și hârtie, rafturile dese, cărțile atotștiutoare, toate acestea îți vor pune creativitatea la treabă. Noi îți propunem o călătorie imaginară în cele mai spectaculoase librării și biblioteci din lume.

1. Biblioteca publică din Stuttgart, Germania

Clădirea este sub formă de cub, iar culoarea este preponderent albă atât în interior, cât și pe dinafară.

Spațiul central al clădirii este gol, iar scările sunt poziționate de-a lungul pereților laterali, plini de rafturi cu cărți.

2. Librăria SelexyzDominicanen, Maastricht, Olanda

Unicitatea sa se explică prin faptul că a fost amenjată într-o biserică domincană a sec. XIII din Maastricht, în care de foarte mult timp nu se mai adunau enoriași.

În 2006, autoritățile orașului au permis utilizarea spațiului pe post de librărie, cu condiția ca arhitectura clădirii să nu aibă de suferit.

În această librărie au loc seri de lectură, lecții, spectacole și interviuri.

3. Atlantis Books, Santorini, Grecia

Este o librărie excepțională parțial sub cerul liber. Situată în vârful muntelui, librăria este un proiect comun al unor prieteni originari din Cipru, Anglia și SUA.

De pe teresa Atlantis Books se deschide o priveliște excepțională spre Marea Egee.

4. Livraria Lello & Irmao, Oporto, Portugalia

Acest magazin de cărți este unul dintre cele mai vechi din Portugalia. A fost deschis în 1881, însă denumirea actuală o are din 1919.

5. LibreriaAteneoGrandSplendid, Buenos Aires, Argentina

Această librărie a fost cândva un teatru vizitat de cei mai bogați și înalți funcționari ai Argentinei.

Designul a rămas neschimbat și la fel de spectaculos.

6. Livraria Ler Devagar, Lisabona, Portugalia

Este o librărie modernă, ce se află pe teritoriul unei foste fabrici textile, de rând cu agenții de publicitate, magazine cu haine de brand și galerii de artă.

7. Libreria Acqua Alta, Veneția, Italia

Este un magazin unic de cărți, întrucât geamurile sale se deschid spre unul dintre cele mai faimoase canale venețiene, iar intrarea în librărie o poți face doar cu gondola.

8. The Last Bookstore, Los Angeles, SUA

Această librărie a fost amenjată într-o fostă bancă comercială. În mare parte elementele arhitecturale au fost păstrate, patronii magazinului contribuind și cu niște contrucții originale din cărți.