Puterea răsăritului: Ce să faci dimineața ca să-ți asiguri o zi plină de energie

Omul de afaceri, Brian Scudamore,  a împărtășit cu noi cele 6 ritualuri de dimineață care îi asigură o zi productivă.

– Chiar dacă ești un afacerist sau un carierist cum rar întâlnești și ai o dorință nebună de a munci și a reuși, uneori oboseala te doboară. Înainte mi se întâmpla foarte frecvent să mă trezesc foarte greu și obosit dimineața, mă convingeam cu dificultate să încep o nouă zi de muncă ce, de regulă, durează cel puțin 12 ore. Acuma însă, am făcut niște modificări în ritualul meu de dimineață și zilele au devenit mai energice și mai productive. Despre ce este vorba, îți spun în cele ce urmează.

1. Programează-ți alarma la o oră concretă

Dacă înainte obișnuiam să setez alarma telefonului la ora 6:00, acuma o programez pentru 5:55. Psihologii spun că creierul reacționează mai prompt la astfel de cifre. Astfel, dacă înainte amânam alarma de câteva ori, la momentul actual, 5:55 este o cifră sacră pentru mine. Apropo, văzând că această practică, are într-adevăr o influență surprinzătoare, am stabilit și ședințele noastre operative din companie pentru fiecare zi la ora 10:55.

2. Notează-ți câte o însărcinare în fiecare zi

Deja m-am convins de faptul că dacă îți notezi în fiecare dimineața o sarcină pentru ziua respectivă, neapărat o voi îndeplini, astfel având zile fericite și cu succes. Important să-ți notezi ( eu o fac în telefon) o singură însărcinare și să nu fie de ordinul fantasticului. De exemplu, eu îmi propun într-o anumită zi să merg la sala de sport, în alta să mănânc un anumit fel de mâncare și orice altceva din gama posibilului și a simplității.

3. Organizează-ți o oră în forță

Pentru mine e cea mai importantă parte a ritualului de dimineață. Copiii se trezesc pe la ora 7:00, de aceea, timp de o oră eu am posibilitatea să fac în liniște lucruri cu adevărat importante. În prezent, ora respectivă eu o dedic orelor de limbă franceză ( este unul dintre cele 101 de țeluri din viața mea – să învăț franceza de afaceri).

Ceea ce nu fac categoric în prima mea oră a zilei, este că nu verific principial poșta electronică. Eu nu permit ca o scrisoare să-mi impună anumite activități, eu vreau să decid singur ce fac în primul rând.

4. Alimentează-te sănătos

Programul de lucru pe care îl am mă face deseori să sar peste mese sau să mănânc ceva nepotrivit peste zi, de aceea dejunul meu este plin de alimente sănătoase și nutritive. Pentru aceasta, folosesc serviciile unei companii de livrare a mâncării sănătoase.

În consecință, am înțeles că o alimentație sănătoasă îmi asigură o energie de durată, o forță de concentrare mai mare și o stare fizică mai bună. Iată de ce, pentru o persoană care vrea să reușească multe este foarte important să aibă grijă de ceea ce i se pune în farfurie.

5. Folosește lucrativ timpul petrecut în drum spre serviciu

Cum am mai spus, ziua mea de muncă, ca și a multor oameni de afaceri, este de circa 12 ore, eu am găsit o metodă să o scurtez puțin, găsind, astfel, mai mult timp pentru mine și familia mea. În drum spre serviciu, între orele 8:30 și 9:00, asistentul meu îmi organizează interviuri prin intermediul conferințelor video și, astfel, economisesc din timpul pe care ar fi trebuit să mă aflu în oficiu. Aceasta chiar mă ajută să gândesc mai creativ, pentru că sunt în mișcare și într-un anturaj deosebit.

6. Asigură-ți un somn odihnitor

De fapt, o dimineață reușită, este o consecință a unui somn bun. De obicei, mă culc în jurul orei 10:00 și, înainte de adorm, enumăr 10 lucruri bune pe care le-am făcut azi, nu doar în business, dar și în viața personală. O finalizare pe note pozitive a zilei, îmi dă noi forțe pentru ca a doua zi la 5:55 să mă trezesc plin de inspirație și energie.

Sursa