Prostia umană – cheia unei economii puternice: 5 pași pentru a prosti populația!

S-ar părea că multe depind de nivelul de inteligență al concentățenilor – progresul economic al țării, progresul științific, tehnic, industrial și cultural. Întregul viitor al planetei este condus de talentul și cunoștințele oamenilor dezvoltați intelectual. Dar nu este totul chiar atât de simplu și iată de ce!

Prostia umană este cheia unei economii puternice

Oamenilor nu le place munca intelectuală, este nevoie de prea multă energie, provoacă senzații prea incomode. Este mult mai ușor să lași la o parte cartea și să te distrezi în cel mai apropiat pub sau să mănânci o pizza, stând într-un chat amuzant. Omul prost este mai ușor de gestionat: o astfel de persoană nu își va exprima nemulțumirea dacă ceva nu îi place. Astfel de persoane sunt mai ușor de păcălit cu promisiuni false, convinși cu păreri „autoritare” ale informatorilor falși.

Pe când o persoană inteligentă și educată este cel mai prost cumpărător și o amenințare directă pentru economie. Un cetățean conștient nu are nevoie de mașini luxoase sau de smartphone-uri scumpe, gândirea lui este prea autosuficientă pentru a tinde să corespundă tendințelor.

Se dovedește următorul lucru: cu cât niveul intelectual al omului este mai mare, cu atât el este mai puțin dependent de modă, stereotipuri sociale și gândirea consumatorilor, el nu aduce beneficii economiei, este mai dificil să câștigi bani pe el. Care este concluzia? Pentru a obține o turmă supusă, trebuie să-i dezveți pe oameni de obiceiul de a gândi și crea. Iar cel mai simplu de a face acest lucru este în felul următor.

5 pași pentru a prosti populația

1.Impunerea stereotipurilor și șabloanelor de gândire

În niciun caz, persoana nu trebuie lăsată să gândească cu capul, este dăunător! Este mai bine să promovezi în mass-media opiniile „autoritare” și „noncritice” ale politicienilor, prezentatorilor de televiziune și artiștilor cunoscuți, cu care omul obișnuit ar trebui să se identifice. El nu este nimeni, părerea lui nu interesează pe nimeni. Pentru el au decis deja totul profesorii și savanții.

2.Asigurarea unei industrii extinse de divertisment

Pentru ca oamenii să nu aibă timp pentru a se gândi la autodezvoltare, trebuie să le oferi o gamă imensă de divertisment în timpul odihnei: cluburi, cinematografe, cafenele, magazine și parcuri, platforme online și, desigur, alcool. Omul nu trebuie să aibă timp pentru sine, trebuie să-l faci cât mai ocupat. Sute de emisiuni, seriale, jocuri te vor ajuta să te relaxezi după o zi grea.

3.Umor nenorocit

Cum să scapi de stresul zilnic? Să îți umpli desktopul cu imagini amuzante, meme-uri, filmulețe, rețele sociale. Lasă „marioneta” să primească emoții bune, să fie dependent de umorul înjurător și comediile vulgare, a căror înțelegere nu necesită eforturi mentale. Așa, oamenii degradează treptat.

4.Hrănirea sentimentului de semnificație, unicitate

Nu există un consumator mai bun decât o persoană dornică să se afirme, pentru a se distinge de majoritate. Acești oameni sunt motivați de dorința de a-și hrăni Ego-ul, de a avea cele mai exclusive haine și obiecte. Este unic și important, ia tot ce este mai bun de la viață și aruncă praf în ochii societății. Cumpărăturile ajută la ameliorarea stresului, întruchiparea sensului existenței și a realizărilor sale în viață. Cel puțin, e plăcut să te gândești la asta.

5.Propaganda gândirii alb-negru

Există doar alb și negru, bine și rău, adevăr și minciună – altceva nu se dă, nu există tonuri și nuanțe. O asemenea viziune categorică generează intoleranță la disidență, lipsa de dorință de a extinde sfera gândirii, percepția îngustă, lipsa de variabilitate în problemele importante. Nu mai este nevoie să evaluezi situația din diferite unghiuri, totul a fost decis în prealabil de cineva de sus!

La ce duce cultivarea prostiei? 

Cu ajutorul surselor mass-media, este încurajată dezvoltarea unor astfel de calități în rândul cetățenilor care ajută la creșterea consumatorilor ideali. Ele provoacă oamenii să fie ghidați de dorințele de bază, sunt manipulați prin instincte, se joacă pe emoțiile lor. Este încurajat egocentrismul, dorința de a se conforma idealurilor impuse de frumusețe, se impune agresivitatea subconștiență, lăcomia, narcisismul și încrederea în propria exclusivitate.

Consumatorul ideal ar trebui să fie ghidat de egoismul personal, să se conducă după stereotipurile și tendințele mondiale, în loc să se asculte pe sine să se bazeze pe nevoile sale reale. Cumpără mai mult, gândește mai puțin, răspunde așteptărilor altora! El este prea orbit de „Eu”, nu are timp să se gândească la viitor.