Privește fericirea prin ochii femeilor de succes

  1. Primul lucru care le unește pe toate femeile legendare și mărețe este credința în sine, în propriile puteri, în misiunea lor specială pe acest pământ și în ideile pe care le zămislesc și le aduc la un bun sfârșit

Cândva, când nu deținea încă titlul de cea mai bogată femeie de culoare de pe pământ, Oprah i-a spus tatălui său: „Într-o zi voi deveni bogată și faimoasă” .. și a devenit.

Mary Kay si Elizabeth Claiborne își inițiază propria afacere în anii ’50 în ciuda descurajărilor și avertizărilor din partea prietenilor și familiei.

Margaret Thatcher obține locul I în cadrul competiției naționale de la colegiu și la cuvintele ”Ai avut noroc” răspunde: „Victora mea de azi nu e o întâmplare, ci un merit”.

  1. Deținerea propriei idei, conștientizarea propriei unicități

Aceste însușiri se prezintă prein empatia lui Oprah Winfrey; prin ideile lui Estée Lauder: de a vinde nu doar produse cosmetice, ci visul tinereții veșnice; prin aspirația lui Elizabeth Claiborne de a crea pentru femeile lucrătoare seturi speciale de îmbrăcăminte în care fiecare element al vestimentației era conceput pentru a se combina unul cu altul (anterior hainele erau fragmentate și accentul se punea pentru ținuta gospodinelor și rochiilor de seară). Cu alte cuvinte, fiecare din aceste femei poseda o „mină de aur” pe care au descoperit-o și au dezvoltat-o.

  1. O perioadă suficient de lungă de incubație

Elizabeth Claiborne a lucrat în calitate de designer timp de 16 ani într-o companie gigantă, așteptând ziua când fiul ei va absolvi colegiul, și în acest timp a pătruns taina și tehnica de lucru a companiei pe tema modelării și producției de îmbrăcăminte.

Margaret Thatcher și-a început activitatea politică la vârsta de 33 de ani. Până atunci a reușit să se căsătorească, să-și crească și să-și instruiască copiii, să primească educație și să lucreze în calitate de avocat specializat în drept fiscal.

Gloria Steinem, înainte de a deveni feministă și editor al revistei populare feministe, a lucrat ca model și … iepuras „Playboy” (lucru despre care scriau toate revistele și exploda mass-media).

Oprah Winfrey la vârsta de doar 9 ani a fost supusă abuzului sexual de către unchiul ei, la numai 14 ani a rămas însărcinată, însă fiul ei a murit curând după naștere, iar până a ajunge la nivelul starului mondial a trebuit să treacă prin numersoase eșecuri și momente stânjenitoare în cariera sa.

  1. Toate femeile au avut darul de a intra prin fereastră când totă lumea le indica spre ușă

Soțul lui Mary Kay a murit înainte de a începe afacerea comună, deși doar el se pricepea la detaliile contabilității și la modul de administrare a business-ului. Decât să renunțe la afaceri, aceasta a încredințat soluționarea laturei financiare fiului său și a inițiat afacerea la care râvnea de atâția ani.

După înfrângerea zdrobitoare pa care a suferit-o în primele alegeri, Margaret Thatcher și-a depus imediat candidatura pentru altele.

  1. În loc să lupte cu neajunsuri, fiecare din aceste femei și-a concentrat atenția asupra calităților sale, iar cu defecte și problemele lor se preocupau alte persoane (soțul, fiul, parteneri de lucru..)

Elizabeth Claiborne a fost o persoană blândă și slabă emoțional, de aceea soțul îi era mereu alături pentru a abține și controla refuzurile și poziția dură în companie.

Fiul lui Mary Kay se ocupa de operațiile financiare, iar soțul lui Estee Lauder deținea funcția de administrator.

Oprah Winfrey a fost criticată pe deplin pentru faptul că comenta extrem de emoțional știrile politice în momentul ocupării postului de prezentatoare TV, dar a devenit una dintre cele mai influente femei de pe globul pământesc odată ce a fost numită în funcție de prezentatoare a talk-show-ului unde emoțiile ei au devenit arma pentru atragerea publicului și, prin urmare, a banilor.

Deci, după cum ai înțeles, o femeie fericită și plină de success trebuie să fie încrezută în sine, conștientă de unicitatea sa, răbdătoare și perseverentă, ingenioasă și sociabilă.

Rămâne să pui în aplicare aceste abilități și să simți cum înflorește în tine senzația de succes.

13-женщин-которые-изменили-мир-768x753[1]