Prietenii adevărați sunt alături în timpul luptei și nu te părăsesc chiar și în cazul înfrângerii!

Ce fac prietenii tăi atunci când treci printr-o încercare? 

Au grijă de tine sau păstrează distanța sigură până când trece furtuna?

În perioadele de durere și epuizare mentală, putem fi destul de dezordonați și confuzi. Cu siguranță, uneori ne putem gestiona problemele cu încredere și acuratețe, dar acest lucru nu se întâmplă chiar atât de des. De obicei, tindem să intrăm într-o stare de disperare și avem nevoie de prietenii noștri care să ne sprijine în astfel de momente.

Există unii care obișnuiesc să spună: „Nu mai plânge atât, nu e sfârșitul lumii!” și se așteaptă să îți revii ca prin magie. De parcă un simplu „Treci peste!” te va ajuta instantaneu să depășești momentele grele.

Ei bine, iată adevărul: nu ești un robot care să-și deconecteze emoțiile și să le pornească prin apăsarea unui buton. Sentimentele tale nu pot fi controlate în întregime. Inima ta nu este o piesă care ar putea fi ușor înlocuită cu alta nouă.

De fapt, ceea de ce ai nevoie cu adevărat este o persoană care să te înțeleagă și să te susțină în aceste momente grele. Îți place sau nu, astfel de experiențe dureroase te ajută să vezi clar cine sunt adevărații tăi prieteni.

Doar cei adevărați rămân alături de tine, indiferent de provocările pe care ți le aduce viața. 

Acest prieten adevărat este acel cineva care te va accepta indiferent de cât de dezorientat, stresat și îngrijorat ești. Acest cineva va acorda întotdeauna atenție sănătății tale mentale. În plus, îți va oferi un sfat sincer atunci când ai nevoie. Nu numai că va fi acolo pentru tine în agonie, dar și te va motiva să te descurci și să depășești aceste clipe dificile.

Vindecarea nu are loc peste noapte. Acest proces necesită mult timp, grijă, dragoste și susținere.

Prietenia nu rezistă în mod magic de-a lungul anilor. 

Trebuie să investești în ea. Și când un prieten de-al tău cade și este incapabil să se descurce singur, trebuie să fii acolo pentru a-l ajuta să se ridice. Nu îi spune că totul va fi în regulă. Nu îi subestima durerea. Și cel mai important, nu fi intolerant față de lupta lui.