Povestea de SUCCES a LEGENDARULUI Zinedine Zidane

Loviturile sale sunt întotdeauna unice, jocul lui este imprevizibil, iar carisma – impresionează adversarul. Da, este unic și numele său este Zinedine Zidane. Probabil s-au scris multe despre el, însă acum este uitat pe nedrept. În zadar… Ca și antrenor, el poate încă să ne surprindă. Dar hai să le luăm pe rând.

Zidane este al 5-lea copil dintr-o familie de migranți din Algeria. A fost născut și crescut în Franța. Încă din copilărie îi plăcea fotbalul și judo. Pe parcurs, el a fost trimis la o școală de fotbal,  „Saint-Henri”. Ulterior a primit licența de fotbalist. În 1987 el a semnat primul său contract cu clubul „Cannes”. A fost primul său pas spre marea faimă.

4 ani mai târziu, el a debutat în campionatul Franței, iar un an mai târziu, în meciul UEFA. În 1996 a fost cumpărat de „Juventus”. Acest an a fost punctul culminant al lui Zidane: campionatul Italiei, Liga Campionilor, Cupa Intercontinental și mai presus de toate – Cupa Mondială din Franța.

După 5 ani, Zidane s-a mutat în Spania la „Real”. În această echipă au fost adunați cei mai buni fotbaliști printre care Carlos Figo, Ronaldo… Lui Zinedine nu i-a fost ușor să țină pasul cu experiența celor doi. Zidane însă a depus tot efortul pentru a reuși. Lucru care s-a întâmplat. Dar cariera unui fotbalist este  tranzitorie. Și, după ce a pierdut în Italia în 2006, Zidane s-a retras din fotbal.

Acum, marele fotbalist trăiește și lucrează în Spania, țară care i-a devenit a doua patrie. Ca antrenor al echipei de tineret „Real”, el a obținut un succes considerabil încununat de mai multe victorii. Dar cine știe asta?…El este tânăr ca antrenor…Dar poate peste câțiva ani, legendarul Zidane va ține din nou Cupa în mâinile sale.

Sursa