Povestea atletului care a reușit să câștige aurul olimpic în doi pantofi diferiți, găsiți la gunoi!

Jim Thorpe a fost un sportiv american originar din Oklahoma și unul dintre cei mai versatili atleți ai sportului modern. Dacă te uiți atent la fotografia de mai jos, vei observa că el poartă pantofi și ciorapi diferiți. Aceasta nu a fost deloc o încercare de a ieși în evidență sau de a lansa o nouă tendință în modă.

S-a întâmplat la Jocurile Olimpice de vară din anul 1912. Indianul american Jim Thorpe reprezenta Statele Unite la proba de atletică ușoară. Dimineața, înainte de competiție, sportivul a descoperit că i-a fost furată încălțămintea. Neavând timp pentru a găsi o soluție mai bună, Jim a găsit doi pantofi diferiți în coșul de gunoi. Unul dintre ei era prea mare, de aceea el a fost nevoit să încalțe o șosetă în plus. În acea zi, alergând în acești pantofi, Jim a câștigat două medalii de aur la decatlon și pentatlon.

Oare cum a reușit acest sportiv să câștige? A făcut-o mobilizându-și întreaga energie spre scopul stabilit și nu a lăsat obstacolele să îl oprească din cale.

Jim Thorpe este un exemplu perfect că nu trebuie să te împaci cu scuzele care te împiedică. Nu contează, că viața uneori este nedreaptă – contează, cum ai de gând să procedezi într-o astfel de situație. Orice nu te-ar afecta în această dimineață  – pantofii furați, starea de sănătate, relațiile proaste, eșecurile în afaceri, nu permite acestor lucruri să te împiedice să participi la cursa ta. Viața își va arăta partea luminoasă, dacă nu vei mai lăsa scuzele și pretextele să te oprească și vei alege să acționezi. Mergi încrezut către țintă, orice nu s-ar întâmpla!