Pisoiul slăbănog, poreclit Pirat, întotdeauna se urca la geam și urmărea cum trăiesc oamenii în case!

Pisoiul roșcat, poreclit Pirat, nu a cunoscut niciodată dragostea și afecțiunea, căldura sau bucuria de a savura un bol cu mâncare. Toată viața lui a trăit sub gard, a dormit la pământ, apoi în zăpadă, a îndurat înghețuri și foame. Sătenii îl alungau și îl băteau, iar el întotdeauna se urca la geamuri și se uita în case, ca și cum ar fi cerșit să fie lăsat să intre.

Dar acest lucru așa și nu se întâmpla niciodată. Din fericire, de el a aflat Ecaterina, care l-a găsit și l-a dus la medicii veterinari. El avea multe probleme, dar cea mai gravă era ochiul pe care Pirat l-a rănit într-o luptă pentru viață. A fost necesară o intervenție chirurgicală.

Pisoiul a trecut prin toate procedurile medicale și și-a revenit. În mod surprinzător, Pirat s-a dovedit a fi afectuos și liniștit, în ciuda trecutului său. Îi plăcea să toarcă, stând în brațele oamenilor.

În curând, pisoiul a mai crescut și ochiul i s-a vindecat. A devenit un pufos drăgălaș, mai ales că se bucura de toată grija și atenția Ecaterinei. Femeia a început să-i caute stăpâni.

Lipsa unui ochi nu îl împiedica pe Pirat să fie jucăuș și activ, se orienta perfect în spațiu și știa exact unde îl așteaptă bolul cu mâncare.

Și iată așa, la vârsta de trei ani, Pirat, care nu a știut niciodată ce înseamnă să fie domestic și să aibă o casă, și-a găsit stăpânii. Ecaterina recunoaște că pisoiul a avut mare noroc să fie adoptat de oamenii care i-au devenit familie, pentru că îl iubesc nespus și fac totul pentru ca el să fie fericit.