Pentru a trăi, trebuie să te schimbi!

La 40 de ani unghiile vulturului devin prea lungi și prea fragile, așa că el nu poate apuca cu ele hrana. Ciocul lui este prea încovoiat și nu-i permite să mănânce. Penele de pe piept și de pe aripi devin prea groase și grele și îl împiedică să zboare. Acum vulturul este pus în fața unei alegeri: sau moartea, sau o perioadă lună și dureroasă de schimbare. Care va dura 150 de zile.

yr3oHdV1jVw[1]

El zboară la cuibul său, care se află în vârful muntelui, și va bate cu ciocul de stâncă până când acesta va cădea… Apoi va aștepta să-i crească un cioc nou, cu care își va rupe unghiile.. Când îi vor crește unghii noi, vulturul își va smulge penele uscate de pe piept și aripi.. Și apoi, după 5 luni de durere și chin, cu un cioc nou, cu unghii și pene noi, vulturul se naște din nou și poate să trăiască încă 30 de ani…

Deseori pentru a trăi, trebuie să ne schimbăm. Uneori acest proces este plin de durere, frică, îndoieli.. Scăpăm de amintiri, obișnuințe și tradiții din trecut.. Doar eliberarea de această încărcătură ne va permite să trăim, să ne bucurăm de prezent și să ne planificăm viitorul.