Pelicula alimentară – un bun ajutor în bucătărie! 10 trucuri utile care îți vor ușura viața!

Îți propunem 10 trucuri și metode utile de a folosi pelicula alimentară. Acestea nu sunt nici pe departe toate posibilitățile de utilizare ale acestui produs. Experimentează și descoperă lifehack-uri noi!

1.Întinde aluatul peste pelicula alimentară

Pune o bucată de peliculă de mărimea dorită pe o placă de tăiat, acoperă aluatul cu o altă bucată de peliculă de aproximativ aceeași dimensiune. Lucrează cu făcălețul peste peliculă. Astfel, aluatul va lua forma dorită, se va întinde uniform și nu se va lipi, iar masa și placa de tăiat vor rămâne curate.

2.Mixerul împachetat în peliculă va proteja suprafața bucătăriei de pete și stropi

Desigur, va fi nevoie să adaptezi pelicula după dispozitiv, fie că este vorba de un model staționar sau un mixer de imersie, fii atent ca pelicula să nu interfereze cu funcționarea acestuia.

3.Pelicula te ajută la păstrarea sacului de patiserie curat

Atunci când pregătești o prjitură cu mai multe tipuri de creme, trebuie să folosești mai multe pungi de patiserie sau să o speli după fiecare folosire. Iar dacă folosești o peliculă alimentară vei scăpa de aceste probleme și bătăi de cap.

4.Farfuriile rămân curate după masă? Datorită peliculei alimentare

O idee foarte primitivă este să acoperi farfuria cu peliculă alimentară înainte de a pune o porție de mâncare în ea. Acest truc se potrivește oamenilor leneși sau burlacilor, care nu iubesc să spele vesela dar în același timp iubesc ordinea în bucătărie.

5.Vinul miroase neplăcut? Folosește pelicula alimentară

Deseori se întâmplă ca dopul de plută se umple cu tricloroanisol (TCA) și capătă miros de mucegai. Vinul poate absorbi acest miros. Toarnă vinul într-un ulcior și lasă în el pelicula înfășurată sub forma unui mănunchi. Astfel, poți obține efectul absorbției, adică purificarea vinului, în acest caz, de mirosul mucegaiului.

6.Confecționează un pahar antiscurgere

Poți folosi un astfel de pahar în mișcare, dacă călătorești în mașină sau tren, îți va prinde bine. Este convenabil să bei din el și nu îți faci griji că lichidul se va vărsa.

7.Pentru a păstra alimentele lichide și băuturile

Dacă iai cu tine la muncă, în excursii sau la un picnic cutia cu prânz, folosește pelicula alimentară înainte de a pune capacul pentru ca alimentele lichide să nu se verse.

8.Pelicula va păstra bananele proaspete mult timp

Pelicula alimentară va prelungi viața fructelor exotice, și anume a bananelor. Pentru asta, trebuie doar să înfășori capătul mănunchiului și să pui fructele la frigider.

9.Pelicula alimentară împotriva musculițelor

Pentru a scăpa de musculițele mărunte în bucătărie, pregătește o capcană pentru ele. Pune ceva suculent și dulce într-un pahar. Acoperă-l cu peliculă alimentară și fă câteva găuri în ea cu o scobitoare. Drosofilele vor trece prin ele la momeală dar înapoi nu vor găsi cale de întoarcere.

10.Fă pelicula ascultătoare

Dacă ai cumpărat o peliculă de calitate mai proastă care se desface greu, se lipește sau se rupe în fâșii, pune ruloul pentru o oră la frigider. Datorită temperaturii scăzute, pelicula va deveni mai puțin flexibilă și mai ușor de utilizat.