„Orice obstacol este o oportunitate!” – 13 Adevăruri de viață care te vor inspira să faci o schimbare!

Mulți vor să-și schimbe viața, dar nu știu cum anume să înceapă. Antreprenorul și scriitorul James Altucher și-a împărtășit sfaturile!

Altucher a publicat în blogul său o listă de lecții de viață, pe care le-a învățat de-a lungul carierei sale. Poate că acestea te vor inspira să schimbi ceva și pentru tine!

1.Personalitatea ta este modelată de oamenii cu care îți petreci timpul. Nu-l irosi pe cei care îți influențează în mod negativ viața.

2.Aplică strategia kaizen. În fiecare zi, devino mai bun în ceea ce iubești să faci. Chiar și o îmbunătățire de 1% într-un an te va ajuta să faci progrese semnificative. Este mult mai mult, decât fac restul 99,9% dintre oameni.

3.Să fii liber înseamnă să nu depinzi de deciziile altor oameni în tot ceea ce ține de dezvoltarea ta.

4.Recunoștința și frica nu pot coexista împreună. Toate deciziile pe care le luăm se bazează fie pe dorința de a ne dezvolta, fie pe frică. Dar numai primele ne mișcă în direcția spre care indică busola noastră internă.

5.Există diferite grupuri de oameni. În mod convențional, ele pot fi notate prin semnele +, – și =. Grupul „=” include oamenii care se află la același nivel cu tine, puteți crește și vă puteți dezvolta împreună. Iar „-” sunt cei care se află în spatele tău, tu însuți îi poți învăța ceva. Petrece mai mult timp cu oamenii din categoria „+”. Ei sunt mai buni decât tine, de la ei poți învăța multe.

6.Pentru a obține ceva în orice domeniu, ai nevoie de energie: fizică, emoțională, creativă, spirituală. Încearcă să completezi fiecare tip de energie.

7.Pentru a fi sănătos, alimentează-te corect, mișcă-te mai mult și dormi suficient. Aceștia sunt trei factori esențiali pentru sănătate.

8.Pentru a fi sănătos emoțional, petrece mai mult timp cu cei care te iubesc și te apreciază.

9.Pentru a-ți dezvolta creativitatea, notează 10 idei noi în fiecare zi. Nu contează dacă sunt bune sau rele. Potrivit lui Altucher, după trei luni vei poseda o superputere de a genera idei bune.

10.Pentru a menține liniștea sufletească, nu lăsa regretele față de trecut și frica față de viitor să te distragă de la prezent. Momentul prezent este singurul lucru pe care îl avem.

11.Încearcă întotdeauna să îi ajuți pe alții. Nu este vorba despre bani, deși poți să împărtășești și din ei.

12.Cu toții gândim irațional. Nu este surprinzător că se întâmplă extrem de rar să avem dreptate. Nu uita de asta, atunci manevrarea între reușite și înfrângeri va fi mult mai ușoară.

13.Orice obstacol este o oportunitate. Ține minte acest lucru și nu renunța niciodată.