Omul cavernelor din secolul XXI: A transformat o peșteră într-o casă confortabilă!

Jurnaliștii l-au poreclit pe Angelo Mastropietro „Omul Cavernelor”. Bărbatul și-a îndeplinit visul vieții și a fugit de civilizație, stabilindu-se într-o peșteră veche de peste 700 de ani. Angelo a cheltuit aproximativ 160. 000 de lire sterline pentru a aduce confortul în noua lui casă!

Până nu demult, Angelo era șeful unei companii australiene de recrutare. Dar el a decis să lasăe în urmă tot stresul asociat cu munca și să se retragă în Worcestershire.

Într-o zi, medicul i-a spus lui Angelor despre diagnosticul lui cumplit – scleroză multiplă. La început, bărbatul era confuz și speriat. Dar, adunându-și gândurile, și-a spus: „Vreau să trăiesc într-un loc unde voi avea o viață mai sănătoasă și mai fericită.”

Tatăl a doi copii s-a implicat complet în lucrările de construcție, a excavat 70-80 de tone de moloz înainte de a reuși să facă ca visul său din copilărie să devină realitate!

Bărbatul a achiziționat cea mai veche locuință în stâncă, care s-a păstrat în Europa până în secolul XX. A fost nevoit să dea 62 de mii de lire. Amenajarea peșterii i-a luat lui Angelo peste 1000 de ore de muncă!

Iată așa un dormitor i-a ieșit – cel mai liniștit și confortabil loc din casă!

Iar așa arată camera de zi.

Sufrageria. Toți pereții din casă sunt de culoare albă.

Iar în această imagine, proprietarul peșterii stă în cadă. Curând aceasta a fost transformată într-un duș, pentru că Angelo nu ar fi putut încălzi suficientă apă pentru a o umple.

Bucătăria a fost gândită și proiectată de Angelo. Arată superb!

Ceea ce ține de exterior, casa lui Angelo încă mai amintește de istoria peșterii. Deși, întreaga casă a fost decorată cu materiale moderne.

Apa în casă este furnizată dintr-o fântână săpată de Angelo cu 80 m adâncime.

„Îmi plac astfel de sarcini dificile. Numele meu se traduce ca „stăpânul pietrelor”, așa că probabil asta e chemarea mea. Fără îndoială, pot spune că am făcut asta cu aceeași pasiune cu care investeam în compania mea. Sunt mândru și fericit. A fost o provocare cu adevărat creativă.”