Oameni cu puteri magice: 8 lucruri pe care nu le știai despre cei care au ochii verzi!

Oamenii cu ochii verzi au fost întotdeauna speciali. Este practic imposibil să nu cazi pradă farmecului lor. Privirea lor este atât de misterioasă, hipnotică, frumoasă.

În Evul Mediu, culoarea verde a ochilor era asociată cu magia și capacitățile mistice. Majoritatea magilor și vrăjitorilor chiar aveau irisul verde. Oamenii încercau să-i evite, pentru a nu cădea sub vraja lor. În același timp, în domeniul artei, oamenii cu ochii verzi au devenit un subiect de admirație. Ce altceva trebuie să mai știi despre oamenii cu ochii verzi? Citește în continuare!

Culoarea verde a ochilor este considerată rară

Primul lucru de remarcat este că doar 4% dintre toți oamenii de pe glob au această culoare a ochilor. Surprinzător, dintre aceștia aproape 80% trăiesc în Islanda și Olanda.

Ochii verzi se întâlnesc mai des la femei

Conform statisticilor, femeile au ochii verzi mai des cu 6% decât bărbații.

Culoarea verde a ochilor o au oamenii de diferite rase

Posesorii ochilor verzi nu sunt neapărat oamenii cu pielea albă și părul roșcat. Cercetătorii au demonstrat că oamenii de rase diferite pot avea această culoare a ochilor. Poți întâlni oameni cu ochi verzi în Asia și chiar în Africa.

Omul nu se naște cu ochii verzi

Acest lucru este foarte interesant, dar niciun copil nu s-a născut încă cu ochii verzi. De obicei, la bebeluși ochii sunt albaștri, gri sau căprui. Și doar cu trecerea timpului culoarea începe să se schimbe, dobândind alte nuanțe.

Persoanele cu ochii verzi au un caracter special

De regulă, oamenii cu ochii verzi sunt calmi, amabili, non-conflictuali. Ei acceptă și victoria și înfrângerea cu demnitate. Sunt foarte harnici, dezinteresați și empatici. Subconștient, oamenii cu ochii verzi îi atrag cumva pe cei din jur, ei se bucură de mare popularitate. Însă, aceștia au și trăsături negative. Cel mai frecvent se întâmplă ca ei să fie foarte mândri.

Oamenii cu ochii verzi sunt mai susceptibili la diverse boli decât alții

Și cel mai adesea acestea sunt exact probleme legate de sănătatea ochilor. Ochii albaștri și verzi nu au suficient pigment maro, care este responsabil pentru protejarea corneei și a pielii.

Persoanele cu ochii verzi se pricep bine la oameni 

Aproape că nu dau greș în acest sens. Ei știu să simpatizeze, să compătimească și să ofere sfaturi foarte bune.

Oamenii cu ochi verzi ating adesea înălțimi în carieră

Printre cei cu ochii verzi, există o mulțime de oameni de succes, care au reușit să realizeze totul cu propria lor forță, perseverență și dorință.