O tânără a decis să obțină o casă în schimbul unui ac de păr, iar rezultatul a fost nițel surprinzător.

Toată lumea cunoaște povestea uimitoare a agrafei roșii, pe care Kyle McDonald, printr-un șir de schimburi succesive, a reușit să o „transforme” într-o casă. Principiul de lucru este elementar – More and Better. Ideea este să schimbi un obiect aflat în posesia ta, cu un obiect de la altă persoană, dar să primești în schimb ceva mai bun sau mai valoros pentru tine. Astfel, în doar un an, grație persistenței și unor circumstanțe deosebite, cu 14 schimburi, Kyle a reușit să obțină o casă cu două nivele.

Inspirată de acest caz, Demi Skipper din SUA, a hotărât să-și încerce norocul, pornind de la un simplu ac de păr.

Citind despre istoria fetei pe facebook, o doamnă a decis să o susțină, oferindu-i fetei o pereche de cercei în schimbul acestui ac. De menționat că acul valora un cent, iar cerceii aproape zece dolari.

Pentru a-și atinge mai rapid obiectivul, Demi și-a creat mai multe conturi pe rețele de socializare, pe termen lung ideea fiind foarte inspirată. La moment, tânăra are peste 4 milioane de urmăritori pe TikTok.

În scurt timp, aceasta a reușit să schimbe cerceii pe un set de pahare pentru consum de „Margarita”, care valorau deja 24 de dolari.

Regulile de joc sunt simple. Troc doar cu necunoscuți, fără bani, cu creșterea valorii.

La etapa a treia, 24 de dolari s-au transformat în 60, iar Demi a intrat în posesia unui aspirator.

Potrivit tinerei, secretul este să dai dovadă de subtilitate și să promovezi corect bunul pe care vrei să-l schimbi. Pornind de la aceste principii, în scurt timp, Demi a reușit să se descotorească de aspirator în schimbul unei plăci de snowboard, de 95 de dolari.

Un alt instrument este empatia, cu alte cuvinte, trebuie să ia locul persoanei care ar putea fi interesată de subiectul schimbului. Astfel, snowboard-ul s-a transformat într-un media player Apple TV 4K, care era cotat la 180 de dolari.

Eroina noastră afirmă că e ușor să găsești alți entuziaști cu cele mai trăsnite propuneri. De exemplu, playerul a reușit să-l schimbe pentru un set de căști de anulare a zgomotului, care valorau 220 de dolari.

„Important e să nu intri în panică, pentru că pas cu pas, doritorii se găsesc de la sine” dezvăluie Demi. Astfel, căștile s-au „transformat” într-un Xbox de 320 de dolari

Iar acesta la rândul său, într-un MacBook Pro 2011, estimat la 400 de dolari. „La această etapă e mult mai ușor să crezi în fezabilitatea ideii tale, când îți amintești că totul a pornit de la un simplu ac de păr”.

Pasul 9 s-a soldat cu schimbarea laptopului pe un aparat de fotografiat profesionist, în valoare de 550 de dolari.

„Prețul și valoarea sunt două noțiuni diferite”, precizează tânăra entuziastă. „Cel mai des oamenii sunt interesați de un obiect anume și mai puțin de prețul acestuia”.

De la un obiectiv Canon – la o pereche de adidași Nike, la prețul cosmic de 750 de dolari. Tu când ultima oară ți-ai luat o pereche de încălțăminte bună?

Al 11 schimb a fost unul ușor. O pereche de adidași pe alta.

Și ăștia, la rândul lor, au fost înlocuiți cu alți adidași.

Contrar aparențelor, cifra 13 nu a fost marcată de ghinion. Demi a reușit să iasă din acel cerc vicios al trocului de încălțăminte sportivă, obținând in schimbul adidașilor un iPhone 11 Pro Max, cotat la 1095 de dolari.

Pare incredibil, dar în scurt timp, femeia a găsit o pereche care era gata să renunțe la propriul automobil pentru un iPhone.

Ce-i drept, automobilul era defect, dar asta nu a oprit-o pe eroina noastră, care a reușit să-l schimbe recent pe un electro skate de 1500 de dolari.

Demi consideră că-și va atinge scopul în următoarele câteva luni și ne asigură că nu a inițiat această aventură urmărind obiective materiale. Atunci când va obține casa, ea planifică să o scoată la vânzare, iar banii obținuți sa îi doneze în scopuri caritabile.
Sa îi urăm succes!