O pisică pierdută de refugiați a parcurs mii de kilometri pentru a se întoarce la familia ei!

O familie irakiană a fost nevoită să fugă din orașul Mosul spre Europa. Bineînțeles, mama cu cei cinci copii ai săi nu a putut să nu ia un alt membru al familiei lor – pe pisica Kunkush.

În luna noiembrie a anului 2015, după o cale lungă și grea, familia a ajuns pe insula Lesbos, dar acolo Kunkush s-a speriat și s-a rătăcit, iar refugiații au plecat fără ea în Norvegia.

Între timp, Kunkush nu a dus-o deloc ușor. Pisicile locale nu l-au acceptat pe străzile lor și făceau totul pentru a-l împiedica să mănânce măcar ceva.

Din fericire, aceasta le-a atras atenția voluntarilor: pisica domestică modestă se deosebea de bătăușii greci atât prin aparență, cât și comportament.

Voluntarii și-au dat seama că „aristocratul” a ajuns cel mai probabil cu una din bărcile refugiaților și au decis să aibă grijă de el. Ei au postat pe Internet un anunț în două limbi despre pisica găsită – în engleză și arabă, a fost creat un grup special pe rețelele sociale și a fost inițiată și o strângere de fonduri pentru ca pisica să se întoarcă la proprietari.

În Grecia, Kunkush a primit numele onorabil de Diaz (Zeus) și a devenit cetățean cu acte în regulă al Uniunii Europene, primind chiar și un pașaport veterinar european.

Și după aproximativ o lună și jumătate, familia irakiană a reușit în sfârșit să ia legătura cu organizația pentru protecția animalelor. Primul apel video a fost destul de emoționant, femeia și copiii plângeau de fericire, iar Kunkush, auzindu-le vocile, încerca să-i găsească în spatele monitorului.

Povestea lui Kunkush a fost preluată de mai multe publicații europene și a adunat peste 42.000 de vizualizări pe site-ul The Guardian în doar două zile.